Päivän leffapoiminnat: Rahalla on rumat jäljet – tosipohjainen rikosdraama muistuttaa, että New York oli 1980-luvun alussa väkivallan kaupunki - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Rahalla on rumat jäljet – tosipohjainen rikosdraama muistuttaa, että New York oli 1980-luvun alussa väkivallan kaupunki

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Tosipohjaisessa rikosdraamassa kunnianhimoinen ja oikeamielinen liikemies (Oscar Isaac) yrittää suojella yritystään, vaimoaan (Jessica Chastain) ja muuta perhettään väkivallalta ja rikollisuudelta.

10.4.2020 7:00

Väkivallan vuosi

☆☆☆☆☆ Vain muutama vuosikymmen sitten New York oli vaarallinen kaupunki. Manhattanillakin oli syytä tietää tarkoin, minne menee, milloin ja miten. J.S. Chandorin varmaotteisessa rikosdraamassa eletään talvea 1981, kurjaa tilastohuippua. Oscar Isaac yrittää pyörittää rehtiä lämmitysöljybisnestä jossain harmaan ja pimeän talouden rajamailla. Vaimo Jessica Chastainilla on oma linja. Raha liikkuu ja ruhjoo mennessään. Ensiesitys. (USA 2014)

Yle Teema klo 21.00

Muukalainen

☆☆☆ Jukka-Pekka Valkeapää lunasti lupaukset tummalla toipumistarinallaan Koirat eivät käytä housuja. Esikoiselokuvassa oli niiden lupausten aika. Upeasti kuvattu elokuva sekoittaa maalaismaiseman ja lapsen mielenmaiseman. Vitali Bobrov ja Emilia ikäheimo ovat poika ja äiti, jolle muukalainen tuo viestin vankilaan päätyneeltä isältä. Tarkovskin Peili ja Zvjagnitsevin Isän paluu tulevat mieleen useammin kuin kerran. (Suomi 2009)

TV1 klo 23.10

The Gift

☆☆☆☆ Mukavaahan se on, jos hyvä naapuri tuo uusille muuttajille tervetuliaislahjan. Paitsi että tässä elokuvassa naapureiden hyvyys on kyseenalaista. Joel Edgerton ohjasi tehokkaasti nihkeilevän jännärin, jossa Rebecca Hallin ja Jason Batemanin pariskunta saa lahjamies Gordosta sitkeän kolkuttajan ovelleen. Juonesta paljastan vain sen verran, että mennyttäkin möyhitään. Gordon roolin ohjaaja varasi itselleen. Ensiesitys. (USA 2015)

Nelonen klo 0.50

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut