Aku Hirviniemi ja muut nolostelevat parinvaihtokomediassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Aku Hirviniemi ja muut nolostelevat parinvaihtokomediassa

Kriitikko Pekka Eronen kertoo, mikä meni pieleen Pamela Tolan esikoisohjauksessa.

Vauvakuumetta poteva Veera (Kiti Kokkonen) ja hänen höpöttelevä miehensä Jani (Janne Kataja) hakeutuvat parinvaihtoviikonlopun viettoon Swingers-komediassa.

19.1.2020 7:00

Swingers

☆☆ Parinvaihtoa! Mustasukkaisuutta! Aku Hirviniemi, Marja Salo ja rivi muita tuttuja kasvoja!

Swingers ihan tyrkyttää asioita, joista saa kutkuttelevan klikkiotsikon nettiin. Isoa menestystä siitä ei elokuvateattereissa kumminkaan tullut. Pamela Tolan esikoisohjauksesta puuttuu rutkasti rohkeutta ja räväkkyyttä.

Vahinkohan otettiin takaisin Teräsleideissä, joka parhaillaan kerää katsojia hyvin. Jännää, että eläkeikäiset ihmiset inspiroivat sekä tekijöitä että yleisöä paremmin kuin nuoremmat aikuiset.

Jälkimmäisiä ovat Ari ja Laura, jotka huomaavat olevansa terapian tarpeessa. Liitosta puuttuu hehkua, vaikka Ari kaukolämpöalan miehiä onkin.

Nolojen tilanteiden magneetti

Kuinka ollakaan, Ritva (Miitta Sorvali) ja Eero (Tommi Liski) ovat järjestämässä kartanossaan vapauttavaa viikonloppua juuri sellaisille. Pukukoodi on kylpytakissa tai ilman.

Estonsa ja hinkunsa kullakin. Samaan paikkaan hakeutuvat Veera (Kiti Kokkonen), joka potee vauvakuumetta ja hänen höpöttelevä miehensä Jani (Janne Kataja). Opiskelija Milla (Mimosa Willamo), muusikonplanttu Jere (Roope Salminen), osapäivämacho Jani (Mikko Nousiainen) ja totuudentorvi Inka (Matleena Kuusniemi) täydentävät osallistujalistan, johon ei katsojan oikein tee mieli liittyä.

Muotteihin valetusta porukasta erottuu kunnolla vain pari hahmoa. Sorvali ei suostu vaisun käsikirjoituksen pideltäväksi, vaan pudottelee tutusti räväkällä asenteellaan. Hirviniemi pääsee jatkamaan siitä, mihin Kansallistetterissa Nummisuutarin Eskona jäi. Ari on nolojen tilanteiden magneetti.

Swingersin ikäraja oli teattereissa 12. Tuskin siihen vahingossa päädyttiin, mutta ikävästi se elokuvaa kampittaa. Seksikomedia saa olla siisti, muttei näin tylsä. Solsidanin sisäsiivot ruotsalaisetkin ovat yltyneet hersyvämpään menoon. Ensiesitys. (Suomi 2018)

MTV3 klo 19.30

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: