Tänään telkkarissa: Melkein kuin mielensäpahoittaja - onko urheiluhullu isäntä 1990-luvun elokuvasta esikuva? - Viihde - Satakunnan Kansa

Tänään telkkarissa: Melkein kuin mielensäpahoittaja - onko urheiluhullu isäntä 1990-luvun elokuvasta esikuva?

Fiktiivinen dokumentti kertoo Virtasen suvun elämästä kolmessa sukupolvessa.

12.3.2019 7:00

Virtaset ja Kekkonen

★★★ Pekka Mandartin elokuva keinahtelee rennosti suomalaisessa lähihistoriassa, dokumentin ja fiktion välimailla. Heikki Määttäsen ikimuistoinen kertojanääni johdattelee Virtasten työläisperheen tarinaa 1930-luvulta 1980-luvulle. Sivussa kansakunta ponnistelee ja Urho Kekkonen harppoo kuningastiellään. Urheiluhullu isäntä Kari Sorvali voisi olla Tuomas Kyrön Mielensäpahoittajan esikuva. Tiina Pirhonen on emäntä talossa. (Suomi 1993)

Yle Teema & Fem tiistaina 12.3. klo 21.55

Red Dawn

★★ Kekkonenkaan ei voinut auttaa, kun pienen budjetin toimintaelokuva Punainen vaara joutui 1980-luvulla suomalaisen sensuurin hyllylle. Syynä olivat ne surullisen kuuluisat ”ulkopoliittiset syyt”. 2010-luvulla hätkähtää korkeintaan Pohjois-Korean Kim, kun uusintaversiossa sikäläiset sotilaat valloittavat Amerikkaa. Epäuskottavan tusinatoimintajännärin vastarintasankaria esittää Marvel-leffojen Thorina tuttu Chris Hemsworth. (USA 2012)

Hero tiistaina 12.3. klo 21.00

Miljoona tapaa kuolla lännessä

★★ Makunsa kullakin, joten varmasti löytyy joku, jonka mielestä Seth Macfarlanen lännenkomedia on satulastapudottavan hauska. Minusta se kompastuu ohjaaja-käsikirjoittajan omaan päärooliin, jossa herjojen ulosanti ja ajoitus ovat pielessä. Farmarille tulee mieleen kaksintaistelu, kun keikari vie naisen. Osaavampaa näyttelijäntyötä edustavat Amanda Seyfried, Charlize Theron ja Giovanni Ribisi. (USA 2014)

TV5 tiistaina 12.3. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos