Sydämen asialla palaa tänään televisioon - Viihde - Satakunnan Kansa

Tätä on odotettu! Sydämen asialla palaa tänään televisioon

Nick Rowania näyttelee Nick Berry ja hänen Kate-vaimoaan Niamh Cusack.

25.2.2019 7:42

Sata sydäntä ja miltei kuusinkertainen määrä peukutuksia. Uusintakierroksiin suhtaudutaan harvoin yhtä lämpimästi kuin Sydämen asialla -sarjan tapauksessa. Se alkaa tänään alusta TV1:llä.

–Ihana uutinen! iloitsee yksi katsoja Ylen Facebook-sivuilla.

–Leppoisaa katsottavaa, kiittelee toinen.

–Paras tv-sarja! Hyvät kässärit ja persoonalliset henkilöt! Ja 60-luvun musa viimeistelee aikamatkan, analysoi kolmas.

Aikamatkasta on todellakin kyse, sillä Sydämen asialla sijoittuu 1960-luvulle. Paikkana ovat Aidensfieldin kylä ja Ashfordlyn pikkukaupunki kauniissa Yorkshiressa.

Kaikki eivät kuitenkaan inspiroidu nostalgisesta nummimaisemasta. Ihastuneiden reaktioiden lisäksi on kuultu myös soraääniä, joskin selvästi vähemmän. Tyytymättömät ovat joka tapauksessa sitä mieltä, että uusinnat alkaisivat jo riittää.

–Haaveilen siitä, että Suomeen ostettaisiin joku ihan uusi sarja, yksi toivoo.

–On kyllä uusittu useasti. Ehkä ei ihan niin hyvä kuitenkaan... kyseenalaistaa toinen.

Moni on silti toista mieltä. Yleltä kerrotaan, että kyseessä on yksi toivotuimmista uusinnoista.

Edellisen kerran sarja esitettiin nelisen vuotta sitten. Ensimmäisen kerran Gina, Phil, Nick, Kate, Alf, Oscar ja muut ilmestyivät Suomessa tv-ruutuun vuonna 2005. Tuolloin britit olivat meitä jo useamman vuoden edellä, sillä ensimmäinen tuotantokausi valmistui 1990-luvun alussa. Kaikkiaan kausia on 18 ja jaksoja huimat 372.

Sydämen asialla esitetään arkiaamuissa. Jos esitysaika ei sovi, voi jaksot katsoa kolmen kuukauden ajan omassa tahdissa Ylen netti-tv:stä Areenasta. Itse asiassa avausosa on jo siellä ja seuraava ilmestyy huomenaamulla kello 6.00.

Avausosassa Nick muuttaa Katensa kanssa Lontoosta uuteen kotipaikkaansa, josta on saanut pestin kyläpoliisina. Työt alkavat välittömästi, kun vastuuttomat pärinäpojat hurjastelevat tiellä ja nakkelevat vielä kaiken lisäksi niskojaan.

Sydämen asialla tänään TV1:llä kello 10 ja Areenassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos