Kuolemansellin vartijan ja tuomitun vaimon suhde saa kaipauksen ja vankilat jomottamaan – Halle Berry sai roolistaan Oscarin - Viihde - Satakunnan Kansa

Kuolemansellin vartijan ja tuomitun vaimon suhde saa kaipauksen ja vankilat jomottamaan – Halle Berry sai roolistaan Oscarin

Halle Berry (vasemmalla) voitti parhaan naispääosan Oscar-palkinnon ensimmäisenä afroamerikkalaisena naisena roolistaan Monster's Ball -elokuvassa. Hän on kuolemaantuomitun vangin vaimo Leticia Musgrove. Billy Bob Thornton on vanginvartija Hank Grotowskin roolissa.

22.2.2019 7:39

Monster’s Ball

★★★★ Kuolemansellin vartijan ja tuomitun vangin vaimon suhde ei ole mikään tähtiin kirjoitettu juttu, mutta silti valonpilkahdus synkässä maailmassa. Marc Forsterin draamassa kaipaus ja vankilat jomottavat sekä henkisesti että fyysisesti. Halle Berry palkittiin pääroolistaan Oscarilla. Se, että se on edelleenkin ainoa mustalle naiselle annettu, kertoo Hollywoodin käytännöistä paljon. Rasistivartijana järkkyy Billy Bob Thornton. (USA 2001)

Yle Teema & Fem perjantai 22.2. klo 21.00

Commando

★★★★ Ai mikä on edustavin kasaritoimintaleffa? Minä en valitsisi Terminator 2:ta tai jotain muuta megajysäriä, joka maksoi enemmän kuin Keravan kaupungin vuosibudjetti. Asian ytimessä ollaan tässä Mark L. Lesterin tarkan taalan toimintajännärissä, jossa Arnold Schwarzenegger erikoiskomentajana pelastelee siepattua tytärtään. B-leffan ilme, tolkkuvapaa toiminta ja itseironinen machoilu vain lisäävät nautittavauutta. (USA 1985)

Sub perjantai 22.2. klo 21.00

Rocky Balboa

★★★ Vankka kasaripohja on tälläkin elokuvalla. Sylvester Stallone ohjasi mestari Rockyn pitkälle tarinalle päätös(?)episodin, jossa kuusikymppinen konkari kutsutaan takaisin kehään kesken arkisen hissuttelun. Hormoneilla ja raudalla pumpattu Stallone ei tietenkään näytä miltään normaalilta eläkeläisvilholta, mutta kyllä viimeiseen taistoon latausta saadaan. Onhan altavastaajan asetelma tuttu siitä ihan ensimmäisestä Rockysta. (USA 2006)

Nelonen perjantai 22.2. klo 23.50

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut