Pedon merkit käydään läpi pikakelauksella, mutta ainakin Liisa Väisänen ja Ella Kanninen ovat saaneet matkustella - Viihde - Satakunnan Kansa

Pedon merkit käydään läpi pikakelauksella, mutta ainakin Liisa Väisänen ja Ella Kanninen ovat saaneet matkustella

Kolmioita, emojeja, paholaiskuvia ja käsimerkkejä. Toimittaja Ella Kanninen (vasemmalla) ja tutkija Liisa Väisänen symbolien äärellä.

30.1.2019 7:00

Merkkien salat: Paholainen keskellämme

★★ Nainen rymistelee suomalaisessa metsässä ja hokee saatanaa ja perkelettä.

Niin alkaa kahdeksanosainen suomalaissarja meitä kaikkia ympäröivien symbolien kuvakielestä. Nainen on alan tutkija Liisa Väisänen. Hän opastaa toimittaja Ella Kannisen symbolien maailmaan.

Avausjakso ei suuria lupaa. Siinä käsitellään paholaisen merkkejä ja merkityksiä koko lailla pintapuolisesti ja hätäisesti.

Puolivälin paikkeilla kaksikko ehtii vajaassa kymmenessä minuutissa käväistä yhdessä tai erikseen ainakin viidessä kohteessa.

Sevillan Museo de Bellas Artes vaihtuu lennossa Helsingin Tuska-festivaaliin, Turun psykiatriseen vankisairaalaan, Malagan Marttyyrien kirkkoon ja satanisti Johannes Nefastoksen vastaanottoon sekä Arlesin Pyhän Trofimuksen kirkkoon. Mihinkään ei malteta pysähtyä ja perehtyä kunnolla, mutta ovatpa Väisänen ja Kanninen saaneet matkustella.

Merkkien salaisuudet kyllä kiinnostavat ihmisiä.

Tästä Paholainen keskellämme -jakso ei kerro, mutta Tampereella on selvitetty, että kun kaupungin keskustan vanhat kirkot yhdistää kartalla viivoilla, kuviosta syntyy pentagrammi.

Vain Pyhäjärven rannan lähelle Nalkalan torille osuva kärki on ilman kirkkoa, mutta sinnekin sellaista suunniteltiin.

Lisäksi rakennusten etäisyydet ovat 666 metriä.

Jäljet johtavat kuulemma vapaamuurareihin.

Yle Teema & Fem keskiviikko 30.1. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos