Komedia entisestä kommuunipojasta, joka etsii kissaansa – Yarin musiikki on plussaa - Viihde - Satakunnan Kansa

Komedia entisestä kommuunipojasta, joka etsii kissaansa – Yarin musiikki on plussaa

Claes Olsson on Tom, joka on humoristisessa keski-ikäkuvauksessa Elvis-kissan jäljillä.

15.1.2019 7:00

Elvis-kissan jäljillä

★★★ Miesten harhailutarinat olivat Suomi-elokuvan peruspettua 1970 – 80-luvuilla. Claes Olssonin kunniaksi on sanottava, ettei hän sortunut tavanomaiseen otsanrypistelyyn. Esikoiselokuvasta tuli osin omaelämäkerrallinen komedia entisen kommuunipojan muistoista ja kissan, eli nuoruuden, etsinnästä. Irtonainen viritys ja Yarin elohopeainen musiikki pukkaavat elokuvan lievästi plussan puolelle. (Suomi 1987)

Yle Teema tiistai 15.1.2019 klo 21.45

Life

★★★★ Valokuvaajana ja musiikkivideoiden tekijänä aloittanut Anton Corbijn kertoo, miten valokuvat osaltaan loivat nuorena nukkuneen James Deanin myyttiä. Elokuva ei ole niinkään normaali tähtielämäkerta kuin sukellus aikakauden tunnelmiin, ilmeeseen ja asenteisiin. Robert Pattinson näyttelee valokuvaaja Dennis Stockia, joka taivuttelee häilyväistä tähdenalkua (Dane DeHaan) kuvaussessioihin. Ensiesitys. (Britannia/USA 2015)

Hero tiistai 15.1. klo 21.00

Rakkauden rasvaprosentti

★★★ Jos et ole vähään aikaan nähnyt kotimaista romanttista komediaa, saattaa Mikko Kuparisen elokuva viihdyttää. Onhan siinä mallikkaan näköistä kuvaa ja väkeä, tarinaa varman päälle, eukonkantoa sekä Mikko Nousiainen. Mainosmies Stigu tempatuu Minna Maasolan esittämän vaatemyyjä Ellan kanssa seksisuhteeseen, johon ei pidä tunteita sekoittaman. Juonenkäänteitä ei ole vaikeata arvata, mutta irtonaisesti mennään. (Suomi 2012)

Liv tiistai 15.1. klo 21.30

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: