Pihlajakadun kaksikko Tale ja Janne armeijan leivissä – Miksi miehet ja naiset esitetään sarjassa tällä tavalla? - Viihde - Satakunnan Kansa

Pihlajakadun kaksikko Tale ja Janne armeijan leivissä – Miksi miehet ja naiset esitetään sarjassa tällä tavalla?

Soppatykkimiehet-nettisarja on sotilasfarssi. Pihlajakadun veijarikaksikko Tale Taalasmaa (Emil Hallberg) ja Janne Haukkala (Hemmo Karja) päätyy siviilipalveluksen sijasta soppakauhan varteen maanpuolustustehtäviin.

22.12.2018 7:00

Soppatykkimiehet

★★ Salattujen elämien jäädessä joulutauolle sarjan fanit voivat lievittää ikäväänsä katsomalla joulunpyhinä sarjan uusinta spin off -nettisarjaa, Soppatykkimiehiä.

Siinä Salkkareista tutut Tale Taalasmaaa ja Janne Haukkala päätyvät siviilipalveluksen sijasta soppakauhan varteen maanpuolustustehtäviin.

Liikkeelle lähdetään kirjastosta, jossa pojat lajittelevat kirjoja aakkosittain takaisin hyllyyn. Kovin vikkelästi ei tämä homma käy. Silti, kun käsky käykin siviilistä muonittajaksi armeijaan, poikia harmittaa. He kun olivat ajatelleet pääsevänsä siviilipalveluksessa armeijaa vähemmällä vaivalla.

Kaksikko joutuu heti ensikättelyssä armeijassa naisen komennettavaksi. Sekös meinaa saada nämä vetelykset nikottelemaan. Onneksi he saavat muonittajakaverikseen nokkelan alokkaan, joka ohjeistaa kaksikon armeijan tavoille. Käy ilmi, että he kaikki haluavat päästä helpolla.

Jos Pihlajakadun arki on vireeltään vakavaa ja totista, Soppatykkimiehet vetää toiseen äärilaitaan. Armeijan leivissä luvassa on koomisia käänteitä, naisseikkailuja ja epätoivon hetkiä.

Miksi naiset ja miehet esitetään näin?

Epätoivon hetkiä kokee paikoitellen myös katsoja. Suomalaisen sotilasfarssin perinne Uuno Turhapuron henkeen heräilee eloon. Vain risainen verkkopaita puuttuu, kun nuoret miehet viisastelevat yhdessä armeijan auktoriteeteille tai lekottelevat korsi suussa ja aurinkolasit päässä kasarmin pihalla, kesäisellä ruohikolla. Uunomaista on myös miesten suhtautuminen naisiin.

Miksi naiset – ja miehet – esitetään sarjassa näin? Tällaistako puuhastelua muka on työ kirjastossa tai armeijassa?

Nettisarja tulee katsottavaksi keskiyöllä ja toimii ainakin unilääkkeenä. Ja kyllä se onnistuu herättämään mainiosti myös myötähäpeää.

mtv.fi lauantai 22.12. klo 00.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: