Osa leipureista päätyy katastrofihautaan toisena kisapäivänä – jo ensimmäisenä päivänä putoaa ensimmäinen kilpailija - Viihde - Satakunnan Kansa

Osa leipureista päätyy katastrofihautaan toisena kisapäivänä – jo ensimmäisenä päivänä putoaa ensimmäinen kilpailija

Saara, Mari, Tommi ja Sanna nostavat kätensä ylös, kun juontaja Anne Kukkohovi huikkaa, että annettu aika toscapiirakan tekoon on loppunut.

12.11.2018 8:54

Koko Suomi leipoo

★★★ Visailua, parinmuodostuskisaa ja tietokilpailuja tulee televisiosta kuin vettä ukkoskuurossa. Tänään kaksitoista harrastajaleipuria aloittaa matkan kohti Suomen parhaan kotileipurin titteliä.

Ensin Anna, Heidi, Laura, Mari, Petri, Pinja, Riitta, Saara, Sanna, Timo, Tommi ja Veera saavat eteensä teknisen tehtävän, sen jälkeen he taituroivat raaka-aineenaan raparperi. Kaikki taistelevat myös aikaa vastaan.

–Siis nää on ihan raakoja!

Jokainen kotileipuri tietää, että vaikka resepti olisi aina sama ja itse toimisi samalla tavalla joka kerta, tulos saattaa silti hämmästyttää.

Vieras uuni voi yllättää tai hyytyminen ei sujukaan tuttuun tapaan.

Jos harrastaa leipomista, ohjelmasta voi saada hyviä vinkkejä. Jos ei harrasta, ohjelmaa voi katsella kuin urheilukilpailua. Yksi putoaa jo ensimmäisen päivän päätteeksi.

Kesäisen vehreää ohjelmaa juontaa Anne Kukkohovi. Vihreys ja auringonpaiste näyttävät marraskuun pimeydessä yhtä nautinnolliselta kuin kilpailijoiden onnistuneet leivonnaiset.

Tuomareina maistelevat ja antavat palautetta Markus Hurskainen ja Mika Parviainen.

Toisena kilpailupäivänä Parviainen toteaa, että nyt täytyy nousta katastrofihaudasta. Sinne päätyy monen ranskalaisklassikko, joka oli teknisenä tehtävänä.

–Ei vitsi, uuni ei ole päällä, tuskailee yksi kilpailijoista.

Huonoin puoli kokkiohjelmissa on, että televisio ei välitä tuoksuja, tuntuja eikä makuja. Katsojakin haluaisi maistella leivonnaisia!

Toinen huono puoli on kaavamaisuus, mutta toisaalta eihän 100 metrin juoksun rakenteessakaan ole yllätyksiä: kaikki pinkovat lähtötelineistä kohti maalia.

MTV3 maanantai 12.11. klo 20.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: