Pilkatun opettajan sähköinen sivupersoona – Isabelle Huppert venyy roolissa hyvin - Viihde - Satakunnan Kansa

Pilkatun opettajan sähköinen sivupersoona – Isabelle Huppert venyy roolissa hyvin

Isabelle Huppert on Rouva Hyde -elokuvassa ujo fysiikanopettaja Marie Géquil, joka kokee hetkillisiä voimaannuttavia muodonmuutoksia.

31.10.2018 7:00

Rouva Hyde

★★ Isabelle Huppert on ehkä ranskalaisen elokuvan jääkuningatar, mutta roolista toiseen hän on onnistunut myös vihjaamaan, että sisällä kiehuu ja kipinöi. Serge Bozonin totisessa komediassa semmoinen ei jää pelkän vihjailun varaan, sillä ammattikoulun pilkattu fysiikanopettaja saa sähköiskun seurauksena vaarallisia voimia. Huppert venyy roolissa hyvin, vaikka hyvin hataraksi koko Tohtori Jekyll -muunnelma jääkin. Ensiesitys. (Ranska 2017)

Yle Teema & Fem keskiviikko 31.10. klo 22.05

Puhdistuksen yö

★★★ Yhden yön vuodessa psykopaatit, rikolliset ja sen sellaiset saavat mellastaa pimeän sydämensä kyllyydestä ilman, että virkavalta puuttuu asiaan. James DeMonacon härnäävän häijy kauhujännäri sijoittuu tulevaisuuteen, mutta hyvin ajankohtaisia pelkoja ja jakolinjoja se käsittelee. Niiden ydintä lähestytään, kun turvatekniikkayrittäjä Ethan Hawken perhe päästää kotiinsa mustan miehen, jota lynkkausjoukko jahtaaa. (USA 2013)

TV5 keskiviikko 31.10. klo 21.00

Mitä nainen haluaa

★★★ Nancy Meyersin romanttinen komedia kysyy vaikeita otsikossaan ja tarjoaa vastaukseksi Mel Gibsonin viidentoista deniereissä. Uskoakseni vastaus on väärä, mutta aika kivasti elokuva äijäpahaa grillailee. Sähköisku yllättää, kun macho mainospomo alkaa kuulla päässään naisten ajatuksia. Mielenmuutoksessa mennään vähän pitemmälle kuin ehkä arvaisikaan. Myös mainosnikkari Helen Huntilla on osuutta asiaan. (USA 2000)

Ava keskiviikko 31.10. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: