Tämä ohjelma saa koirakuumeen huimaan nousuun – dokumentti näyttää, miten ihmisen vihollisesta tuli paras ystävä - Viihde - Satakunnan Kansa

Tämä ohjelma saa koirakuumeen huimaan nousuun – dokumentti näyttää, miten ihmisen vihollisesta tuli paras ystävä

Koirien salainen elämä -sarja näyttää, kuinka monin eri tavoin koira auttaa ja ilahduttaa ihmistä.

31.10.2018 7:00

Prisma: Koirien salainen elämä

★★★★ Maapallolla elää noin miljardi ihmisen parasta ystävää. Tämän ystävän erikoisuus on se, että sen esi-isät olivat ihmisen vihollisia. Nykyisin taitaa olla toisinpäin: noiden parhaiden ystävien esi-isien pahin vihollinen on ihminen.

Kyse on tietenkin koirasta, josta Yle esittää kolmiosaisen koiraystävää hemmottelevan sarjan.

Ensimmäisessä osassa tapaamme muun muassa agita-rotuisen Floran, joka valvoo herkeämättä isäntänsä tajunnantilaa. Isäntä saa yllättäviä tajunnanmenetyksiä ja aiemmin kolhi niiden vuoksi itseään. Saatuaan Floran hän on voinut elää lähes normaalia elämää, koska Flora osaa varoittaa tajunnan menetyksen lähestymisestä. "Flora on antanut minulle elämäni takaisin", mies sanoo ja Flora hymyilee vierellä.

Koirat luovat tiiviin suhteen ihmiseen

Floran lisäksi ohjelmassa saa hämmästellä bordercollie Chaseria, joka tunnistaa nimeltä yli tuhat esinettä. Sekarotuinen Missy-koiraa puolestaan hinkuu isäntänsä mukaan riippuliitämään, ja Titi-koira rakastaa huimien uimahyppyjen tekemistä isäntänsä kanssa.

Ohjelma kuvaa, kuinka taitavia koirat ovat luomaan tiiviin suhteen ihmiseen, ja kuinka nerokkaasti ne lukevat ihmistä. Koirat ovat mukautuvia, älykkäitä ja lahjakkaita. Sanotaan, että koira on keskimäärin yhtä älykäs kuin 2-vuotias ihmislapsi.

Jos koirakuume on ollut vaivana, tästä ohjelmasta se lähtee roimaan nousuun.

TV1 keskiviikko 31.10. klo 19.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: