Kas, koomikko matkustaa junalla ja hekottelee omille vitseilleen - Viihde - Satakunnan Kansa

Kas, koomikko matkustaa junalla ja hekottelee omille vitseilleen

Koomikko Billy Connolly matkustaa Amerikan seikkailunsa ensimmäisessä jaksossa Empire Builder -junalla Chicagosta Seattleen.

18.9.2018 7:00

Kiehtova maailma: Billy Connollyn Amerikan seikkailu

★★ Matkailuohjelmien runsaassa tarjonnassa on vuorossa junamatka Amerikan takamaille. Skottikoomikko Billy Connolly reissaa junalla ympäri Pohjois-Amerikkaa ja tulee viilettäneeksi kolmen jakson aikana 26 osavaltion halki.

Ensimmäisessä kolmesta osasta hän matkustaa Chicagosta Seattleen. Matkan varrella ei ole paljon nähtävää: asumattomia autiomaita, peltoa, pieniä kyläpahasia.

Pysähdyspaikoissaan Connolly käy ihmettelemässä karjamessuja, maailman suurimpia hampurilaisia ja autioituvaa öljykylää, jossa sadoille ihmisille rakennetut talot ammottavat tyhjyyttään, kun öljylähteet on suljettu.

–Kun matkustaa ympäri maata, ei voi aina osua Disneylandiin, hän tiivistää.

Juontaja hekottelee omille vitseilleen

Matkailuohjelmat nousevat tai kaatuvat juontajansa mukana. Jos hahmo on tarpeeksi innostava ja sympaattinen, matkalla on mukavaa.

Connolly kuvailee itseään "vanhaksi hipiksi", ja sellaiselta hän tosiaan vaikuttaa. Iän käheyttämällä äänellään Connolly nauraa hekottelee omille vitseilleen ja "oudoille tyypeille", joita kohtaa matkallaan. Innostukoon, ketä innostuttaa.

Juontajan lisäksi nojatuolimatkailuun vaikuttaa se, minkälaisia ihmisiä tämä kohtaa reissullaan.

Amerikan seikkailun avausjaksossa viehättävimpiä tuttavuuksia ovat intohimoinen Elvis-fani ja keräilijä Montanan Glasgow'ssa sekä niinikään Montanassa asuva karjapaimen-muusikko, joka osaa jodlata.

Kolmas ulottuvuus junamatkalla ovat tietenkin maisemat itsessään. Pohjoisilla tasangoilla ei maisemilla herkutella, mutta ehkäpä jatkossa nähtävää on enemmän.

TV1 tiistai 18.9. klo 19.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: