Venäläiset gangsterit aikovat ryöstää Viron kultavarannon – rikos ja rakkaus kietoutuvat yhteen - Viihde - Satakunnan Kansa

Venäläiset gangsterit aikovat ryöstää Viron kultavarannon – rikos ja rakkaus kietoutuvat yhteen

Tallinnan pimeys on myös Marian (Milena Gulbe) ja Toivon (Ivo Uukkivi) rakkaustarina.

18.9.2018 7:00

Tallinnan pimeys

★★★★ Ilkka Järvi-Laturin rikosjännäri oli ensimmäinen elokuva, joka valmistui uudelleen itsenäistyneessä Virossa. Ajan henkeä jäi talteen, mutta tarkka näkö koski myös tulevaa. Ulkopoliittiset kipinät sinkoilevat, kun venäläiset gangsterit aikovat viedä Viron miljardin dollarin kultavarannon. Notkeasti kulkeva ryöstötarina avasi nuorelle ohjaajalle kansainvälisen näytön paikan. Ikävä kyllä se jäi kunnolla hyödyntämättä. (Suomi/Viro 1993)

Yle Teema & Fem tiistai 18.9. klo 21.55

Cohen ja Tate

★★★ ”Viimeisen keikan” perinteikäs kuvio ja kohtalon ivat toistuvat häijyssä rikosjännärissä. Varttuneen viileä Roy Scheider ja kuumapäänä heiluva Adam Baldwin ovat palkkamurhaajia, jotka lähetetään sieppaamaan todistajansuojelussa olevaa poikaa. Neuvokas Travis (Harley Cross) ei kuitenkaan suostu pelkääjän paikalla vapisemaan, vaan laittaa erimielisen konnakaksikon hikoilemaan tosissaan. Pienen kasarilöydön ohjasi Eric Red. (USA 1989)

Hero tiistai 18.9. klo 21.00

A Case of You – Sekaisin sinusta

★★ Mitäpä palavasti ihastunut ihminen ei onnensa eteen tekisi? Sam surffaa netissä tosissaan, jotta oppisi ihanasta Birdiestä kaiken. Sitten kelpaisi astella tämän eteen täydellisenä unelmien miehenä. Kehnommistakin ideoista on kivoja romanttisia komedioita tehty, mutta Kat Coiron elokuva tuntuu liian tyrkyltä – kun kumminkin on mukamas tärkeintä olla aito. Pientä sympatiaa Justin Long ja Evan Rachel Wood kuitenkin ansaitsevat. (USA 2013)

Liv tiistai 18.9. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: