Eno ja poika pelastavat toisensa ja pistävät kiusaajille kampoihin hyväntuulisessa brittidraamassa - Viihde - Satakunnan Kansa

Eno ja poika pelastavat toisensa ja pistävät kiusaajille kampoihin hyväntuulisessa brittidraamassa

Andy-enona nähdään Nick Helm ja siskon poika Errolina Elliot Speller-Gillott.

28.8.2018 7:00

Uncle

★★★★ Andy on elähtänyt wannabe-muusikkoeno ja Errol siskon 12-vuotias, sulkeutunut nörttipoika. Ensiksi mainittu on vastuuntunnoton ja törkeyksiä laukova naistennaurattaja, työtön muusikko, josta piti tulla iso tähti, mutta tulikin floppi.

Jälkimmäinen on äitinsä kanssa asuva, koulukiusattu poika, jonka rankka osa on olla nälvittävänä milloin jalkapallokentällä, milloin luokkatoverin syntymäpäiväjuhlissa.

Erityisen hyvin ei mene siis kummallakaan uuden kuusiosaiseb brittisarjan alkajaisiksi, mutta onneksi he löytävät toisensa!

Kaksikon tutustuttaa toisiinsa Andyn sisko, yksinhuoltajaäiti, jonka anelee veljeään hakemaan Errolin koulusta ja viemään tämän jalkapallotreeneihin. Sisko soittaa puhelunsa kriittisellä hetkellä, sillä tyttöystävältään pakit saanut Andy makaa juuri ammeessa tarkoituksenaan päättää päivänsä.

Elämänvimma vetää kuitenkin pidemmän korren, ja Andy pelastuu ammeesta. Hän puolestaan pelastaa siskonpoikansa jalkapallokentältä, jossa poika joutuu muiden jyräämäksi.

Kerrankin joku näkee kiusatun ja ulkopuoliseksi joutuneen pojan ahdingon ja auttaa tätä pitämään puoliaan poikien maailmassa.

Tärkeintä on rehellisyys, sillä vaikka Andy omissa ihmissuhteissaan sortuukin valehteluun ja oman olemattoman menestyksensä suurenteluun, hän tuntuu kohtaavan ujon ja neuroottisen pojan niin kuin pitääkin: suoraan ja rehellisesti. Sellainen herättää luottamusta.

No joo, hieman juonenkäänteissä ja henkilöissä ammutaan yli, mutta hyvääntuulisella sarjalla on hetkensä. Kaikki tosielämän nörtit ja muut itsensä ulkopuoliseksi tuntevat ainakin voivat tuntea voitonriemua, kun kaksikko pistää kiusaajilleen jauhot suuhun. TV2 tiistai 28.8. klo 19.30

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: