Jarmuschin vampyyrit ovat hipsteriboheemeja - Viihde - Satakunnan Kansa

Jarmuschin vampyyrit ovat hipsteriboheemeja

Vamppyyritarinassa Only Lovers Left Alive -elokuvassa Even roolissa on Tilda Swinton.

13.5.2018 7:10

Only Lovers Left Alive

★★★★ Kaurismäen veljesten kaveri Jim Jarmusch on myös hötkyilemättömyyden ja hetkiin tarttumisen ystävä. Siltä pohjalta hän lähestyi myös kauhuelokuvaa, eikä tätä vampyyritarinaa sekoita Twilightiin tai vanhoihin Dracula-pätkiin. Ikiaikaiset verenimijät Tilda Swinton ja Tom Hiddleston ovat pikemminkin hipsteriboheemeja, joita kulttuurihistoria pitää liikkeessä. Mia Wasikowska on pikkusisko. (Britannia 2013)

Sub sunnuntai 13.5. klo 21.00

Julie & Julia

★★★ Nora Ephronin elokuvassa ruoka yhdistää kahta naista eri aikakausilla. Meryl Streep on Julia Child, joka 1940-luvun lopulla alkoi johdattaa amerikkalaisia ranskalaisen keittiön hienouksiin. Amy Adams on bloggaaja Julie Powell, joka 2000-luvulla innostuu Julian kirjan resepteistä oikein tosissaan. Ei liene yllätys, että varsinkin Streep loistaa roolissaan. Tositarinasta huokuu rakkaus ruokaan ja elämään – jopa miehiin. (USA 2009)

TV5 sunnuntai 13.5. klo 21.00

Mama

★★★ Argentiinalainen Andres Muschietti ohjasi viime vuonna yllättävän onnistuneen tulkinnan Stephen Kingin kauhuromaanista Se. Jatkoa kuulemma seuraa. Kahden poloisen orpotytön ja metsämökin mörön levottomassa tarinassa ei olla vastaavilla klassikkotaajuuksilla, mutta monimielisesti luonto ja yhteiskunta siinä törmäävät. Ottovanhempien kyseenalainen kunnia koitui Jessica Chastainille ja Nikolaj Coster-Waldaulle. (USA 2013)

TV5 sunnuntai 13.5. klo 0.40

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: