Prinssi Harryn raikulivuosia käsitellään dokumentissa lempeästi ja Meghan on mahtava tyyppi - Viihde - Satakunnan Kansa

Prinssi Harryn raikulivuosia käsitellään dokumentissa lempeästi ja Meghan on mahtava tyyppi

Prinssi Harry ja Meghan Markle avioituvat lauantaina 19. toukokuuta WIndsorin linnassa lähellä Lontoota. He ovat seurustelleet pari vuotta.

13.5.2018 7:15

Harryn tarina: Neljät häät ja hautajaiset

★★★ Britannian prinssi Harry ja näyttelijä Meghan Markle astelevat vajaan viikon päästä alttarille. Häähuuma alkaa jo näkyä muuallakin kuin pienessä Windsorin kylässä, jonka linnassa pari lauantaina 19. toukokuuta viettää juhlapäiväänsä maailman katseiden alla. Häitä odotellessa voi vaikka kerrata sulhasen elämäntarinaa.

National Geographicin sunnuntai-iltana näyttämä Harryn tarina: Neljät häät ja hautajaiset kokoaa yhteen Harryn elämänvaiheita alkaen hänen äitinsä, prinsessa Dianan (1961–1997) ja isänsä prinssi Charlesin mahtipontisista häistä huipentuen ensi viikon ennakkotunnelmointiin.

Ääneen pääsevät hovitoimittajien lisäksi kuninkaalliseen perheen palvelusväki, ja nimensä mukaisesti pikkuveliprinssin tarinaa on rytmitetty tämän elämää muuttaneiden häiden ja hautajaisten mukaisesti. Dianan ja Charlesin suhdehuhuja, asumuseroa, avioeroa ja myöhemmin Dianan traagista kuolemaa käsitellään perheen nuorimmaisen näkökulmasta.

Dokumentti paljastaakin, millaisia sopimuksia hovi on kyennyt tekemään verenhimoisen brittimedian kanssa, jotta siniveristen veljesten salaisuudet säilyvät.

Dianan kuoleman jälkeisinä vuosina William näyttäytyi vastuullisena isoveljenä, kruununperimyspaineista vapaa Harry tuli 2000-luvulla tunnetuksi pitkälti alkoholista ja päihteidenkäytöstään.

Harryn villejä vuosia käsitellään lempeästi ja selitetään niiden olevan reaktiota äidin kuolemasta aiheutuneelle traumalle. Pohjalta alkaa nousu, ja Harryn tapauksessa nousu lähti hänen armeijavuosistaan.

Sokkotreffeillä tavattu Markle on dokumentissa niin mahtava kuin ennen häitä näytetyssä dokumentissa sopii odottaakin.

National Geographic sunnuntai 13.5. klo 19.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: