Akateeminen vilppi johtaa psykologiseen trilleriin - Viihde - Satakunnan Kansa

Akateeminen vilppi johtaa psykologiseen trilleriin – englantilaiseen yliopistomaailmaan sijoittuva Koston kierre vakuuttaa

Koston kierteeseen ajautuvat naiset ovat vasemmalla yliopistolehtori Leah (Katherine Kelly) ja oikealla opiskelija Rose (Molly Windsor).

5.10.2019 7:00

Koston kierre

☆☆☆☆ Englantilainen yliopistomaailma on tullut suomalaisille tutuksi, vaikka harva meistä on käyskennellyt Oxfordin tai Cambridgen historiallisilla käytävillä.

Akateemista menoa ja meininkiä ovat välittäneet brittiläiset dekkarit, elokuvat ja televisiosarjat. Yleensä kirjastosta tai kaislikosta löytyy ruumis.

Koston kierre kiristyy Cambridgen yliopiston vaiheilla, mutta ainakaan ensimmäisessä jaksossa ei näy poliiseja eikä vainajia. Jännitystä sarjassa kuitenkin riittää neljän lauantai-illan tarpeiksi.

Juoni etenee valheen, vilpin ja vainon voimalla. Jollakin kierolla tavalla v-sanat tuntuvat nyt jopa ajankohtaisilta.

Päärooleissa on kaksi naista: opettaja ja opiskelija.

Edellinen hylkää jälkimmäisen ansiokkaan tutkielman, koska epäilee jonkun muun kirjoittaneen sen. Pian lehtori kuitenkin toivoo, että olisi painanut mahdollisen vilpin villaisella. Vastassa ei olekaan hiljainen hiiri.

Asetelmasta kehkeytyy psykologinen trilleri. Käsikirjoitus vaikuttaa kaikkine käänteineen uskottavalta ja rakenne välkyltä. Lyhyet etiäiset antavat viitteitä siitä, mitä tuleman pitää. Kaikki mikä oli eilen mukavasti mallillaan, on tänään pirstaleina.

Naiset ITV-draaman takana ovat kokenut ohjaaja Louise Hooper ja nuori kirjoittaja Gaby Hull.

Se joka ei malta odottaa seuraavaa jaksoa, voi katsoa kaikki neljä osaa Yle Areenasta vaikka heti tänään: mihin vilppi johtaa ja kosto päättyy? TV1 lauantai 5.10. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: