Sukupuolten valkea valtapeli on häpeilemätön taidepaukku, josta ei puutu äkkikäänteitä - Viihde - Satakunnan Kansa

Sukupuolten valkea valtapeli on häpeilemätön taidepaukku, josta ei puutu äkkikäänteitä

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Gustaf Norén ja Shima Niavarani kohtaavat She's wild again tonight -elokuvassa, joka tekee Neiti Julie -klassikosta uuden tulkinnan.

1.7.2019 7:00

She’s wild again tonight

☆☆☆☆ Elokuva, näytelmä vai performanssi? Fia-Stina Sandlund ohjasi häpeilemättömän taidepaukun, josta ei silti virtaa tai kiehtovia äkkikäänteitä puutu. Shima Niavarani ja Gustaf Norén ovat Neiti Julien nuoria tulkitsijoita, jotka jäävät viettämään yötä brooklynilaisessa ateljeessa. August Strindbergin klassikosta tuttu sukupuolten sota vääntyy uusille mutkille valkeissa asuissa ja puitteissa. Hetkiin tartutaan hanakasti. (Ruotsi 2015)

Yle Teema & Fem maanantai 1.7. klo 22.50

Pikku Pietarin piha

☆☆☆☆ Vuotta ennen Mikko Niskasen Poikia valmistui toinen ikimuistoinen kotimainen kasvutarina. Jack Witikka sovitti Aapelin, eli Simo Puupposen, romaanista mehevän kuvauksen puutaloelämästä 1920-luvun pikkukaupungissa. Tuukka Tanner on Pojat-elokuvan Vesa-Matti Loirin veroinen löytö äitinsä menettäneenä Pietarina. Lapsen alaviistosta näkökulmasta uudet molskihousut ja Jumalan kanssa rupattelut ovat tasa-arvoisia asioita. (Suomi 1961)

TV1 maanantai 1.7. klo 13.20

Pientä säätöä

☆☆☆ Mitäs se vanha suola nyt ihmiselle tekikään? Vastaus saadaan Nancy Meyersin romanttisessa komediassa, jossa kymmenen vuotta sitten eronnut pariskunta huomaa yllättäen, että yhdessä on jälleen kivaa. Tarina ei juuri tuoreilla juonenkäänteillä karkeloi, mutta kokeneet Meryl Streep ja Alec Baldwin ovat rennossa kisavireessä sekä yhdessä että erikseen. Lake Bell ja Steve Martin esittävät pariskunnan nykyisiä ihmissuhteita. (USA 2009)

TV5 maanantai 1.7. klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut