Kriitikko Pekka Eronen valitsee 16.4. kiinnostavimmat elokuvat - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Maailman surullisin haamu – David Lowery teki kummitusjutun, mutta se ei ole kauhuleffa vaan fantasiadraama

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

David Loweryn kummitustarinassa alakuloinen henki yrittää saada yhteyden surevaan vaimoonsa.

16.4.2020 7:00

A Ghost Story

☆☆☆☆ Lähimpien murhetta on pakahduttavaa seurata. Jos haamuja olisi olemassa, useammin ne kai olisivat siksi pikemminkin surullisia kuin vihaisia. David Lowery ymmärsi sen ja teki kummitusjutun, jota voi suositella niillekin, jotka jättävät kauhuleffat väliin. Hiljaisessa fantasiadraamassa alakuloinen henkihahmo yrittää saada yhteyden surevaan vaimoonsa. Sydämet sykkyrällä ovat Rooney Mara ja Casey Affleck. Ensiesitys. (Britannia 2017)

Frii klo 21.00

Tyttö tuli taloon

☆☆ Kesää on kiva katsella, ja nauraminen on terveellistä silloinkin, kun vitsi on tahaton. Siksi Veikko Itkosen kesäkomedia käy ajanvietteestä, vaikka tarinaa ohuesti onkin. Heidi Krohn ja Maija Karhi ovat liftarityttöjä, jotka tupsahtavat kesämökille, keski-ikäistä kirjailijasetää inspiroimaan. Kiikaroiva Joel Rinne ei ehkä 1950-luvun puolessa välissä näyttänyt stalkkaajalta, mutta on tänään vähintäänkin monimielinen näky. (Suomi 1956)

TV1 klo 13.15

Yksin kotona

☆☆☆ Chris Columbusin hittikomedian Macaulay Culkin inspiroi puolestaan parhaansa mukaan meitä kotikaranteenilaisia. Konstit ovat 8-vuotiaan viikarin, joten ryminää riittää. Perhe lähtee sellaisella tohinalla Pariisiin, että kuopus nimeltä Kevin unohtuu pitämään huushollia yksinään. Murehtimiseen ei jää aikaa, kun murtovarkaat alkavat hipsiä nurkilla. Tulisista yhteenotoista eivät Tomin & Jerryn klassiset kuhmuhipat ole kaukana. (USA 1990)

Sub klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: