Päivän leffapoiminnat: Robert Redford mittaa kansakunnan tilaa penkomalla amerikkalaisen politiikan kätkettyjä nurkkia - Viihde - Satakunnan Kansa

Päivän leffapoiminnat: Robert Redford mittaa kansakunnan tilaa penkomalla amerikkalaisen politiikan kätkettyjä nurkkia

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta elokuvaa.

Tom Cruise on Lions for Lambs -jännitysdraamassa senaattori, joka yrittää taivutella toimittajan (Meryl Streep) kertomaan liittovaltion uudesta sotastrategiasta myönteisessä valossa. Ohjaaja Robert Redford nähdään myös kameran toisella puolella.

25.4.2020 7:00

Lions for Lambs

☆☆☆ Robert Redford on vuosikymmenestä toiseen jaksanut uskoa, että elokuvia katsovat myös aikuiset, täysipäiset ihmiset. Hän penkoi amerikkalaisen politiikan kätkettyjä nurkkia jo Alan J. Pakulan menestyselokuvassa Kaikki presidentin miehet (1976). Linja pitää Redfordin kolmen juonenlangan draamassa, jossa senaattori Tom Cruise yrittää puristaa toimittaja Meryl Streepiltä ”oikeita” mielipiteitä liittovaltion sotahankkeista. (USA 2007)

Nelonen klo 23.50

Tulilinjalla

☆☆☆☆ Wolfgang Petersenin jännärissä 63-vuotias Clint Eastwood näytti, kuinka kypsä keski-ikä otetaan vastaan luontevasti – vaikka vähän rintaa pistäisikin. Salaisen palvelun agentti Frank ei aikanaan onnistunut estämään presidentti Kennedyn salamurhaa. Uusi mahdollisuus koittaa, kun myös nykyistä presidenttiä uhkaa tappaja. Jännäilyn lomassa ehditään myös rakkauskuvioon, jonka Eastwood vetää tyylikkäästi läpi Rene Russon kera. (USA 1993)

Sub klo 21.00

Forsaken

☆☆☆ Donald ja Kiefer Sutherland ovat viime vuosina kunnostautuneet ennen muuta tv-sarjoissa. Jon Cassarin länkkärissä isä ja poika pääsivät yhdessä kannattelemaan elokuvaa. Kiefer on revolverisankari, joka päättää korjata välit pastori-isänsä kanssa ja ryhtyä rauhanmieheksi. Ajoitus vain mättää, kun rautatiehanke saa Wyomingin asehullut liikekannalle. Vanhan liiton juonikuvio saa luonnetta kahden Sutherlandin läsnäolosta. (Kanada 2015)

TV5 klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: