Aileen Wuornos: Surullinen elokuva sarjamurhaajasta - Viihde - Satakunnan Kansa

Surullinen elokuva sarjamurhaajasta – suomalaissukuinen Aileen Wuornos tappoi sadisteja mutta myös hyväsydämisiä miehiä, jotka yrittivät auttaa

Charlize Theron sai Oscarin vuonna 2004 roolistaan Aileen Wuornosina. Naisystävää esittää Christina Ricci.­

25.7.2020 17:47

Monster – Aileen Wuornos

☆☆☆ Amerikan ensimmäisen naispuolisen sarjamurhaajan tarina on äärimmäisen surullinen. Aileen Wuornosin isovanhemmat olivat tulleen Suomesta Yhdysvaltoihin töihin kaivokselle.

Lapsuus ja nuoruus oli rankka. Äiti hylkäsi vauvana, isä oli mielisairaalassa ja tappoi itsensä. Isovanhemmatkaan eivät pystyneet tarjoamaan turvattua lapsuutta.

Wuornos lähtijo nuorena kadulle myymään itseään. Siitähän seurasi lisää hyväksikäyttöä.

Elokuva vuodelta 2004 kuitenkin keskittyy aikaan juuri ennen murhien alkamista, kun Wuornos (Charlize Theron) menee sattumalta homobaariin ja tapaa Selby Walliln (Christina Ricci), joka vielä asuu kotonaan. He ystävystyvät ja sitten rakastuvat.

Hylätty ja kaltoinkohdeltu Wuornos löytää hetkeksi rakkauden.

Elämän realiteetit eivät kuitenkaan parilla kohtaa, ja ainoa keino saada rahaa on jatkaa itsensä myymistä. Molemmat vaikuttavat surullisilta ressukoilta.

Neutraali ote elokuvassa toimii

Totuuttahan ei tiedä kukaan, mutta elokuva antaa ymmärtää, että ensimmäinen tappo alkoi itsepuolustuksesta, ja muuttui sitten suunnitellummaksi ja holtittomammaksi.

Sadistien lisäksi Wuornos tappoi hyväsydämisiäkin miehiä, jotka yrittivät auttaa.

Elokuvan ote on neutraali, mikä on hyvä.

Loppua kohden sen intensiivisyys kasvaa. Varsinkin oikeudenkäynti, kun entinen rakastaja todistaakin vastaan, on eleettömyydessään vaikuttava.

Liv klo 21.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?