Your Name on katsotuin japanilainen animaatioelokuva - Viihde - Satakunnan Kansa

U Poika tyttönä, tyttö poikana – Your Name on katsotuin japanilainen animaatioelokuva

Kriitikko Pekka Eronen valitsee päivän kolme kiinnostavinta tv-elokuvaa.

Japanilaisessa animaatiossa Your Name Mitsuha-tyttö herää eräänä aamuna nuorenmiehen Takin kehossa. Taki taas herää Mistuhana.

27.11.2019 7:00

Your Name

☆☆☆☆☆ Makoto Shinkai käsitteli fantasiaromanssissaan sukupuolta ja sukupuolisuutta niin herkästi, hauskasti ja herkullisen mystisesti, että siitä tuli katsotuin japanilainen animaatioelokuva kautta aikojen. Pikkukaupungin tyttö Mitsuha ja tokiolainen nuorukainen nimeltä Taki heräävät toistensa kehoissa. Nuoret löytävät yhteyden toisiinsa kiehtovien juonenmutkien myötä. Kauniissa kuvissa on valonkajoa ja taikaa. Ensiesitys. (Japani 2016)

Yle Teema & Fem keskiviikko 27.11. klo 20.01

Isänmaallinen mies

☆☆☆ Verenluovutuksessa paljastuu, että Toivon punasoluissa on puhtia kuin dieselveturissa. Rauhallisesta miehestä tehdään vikkelästi hiihtomaajoukkueen ja suurlupaus Ainon (Pamela Tola) salainen ase. Arto Halosen satiiri sohaisee suomalaisen urheilun menestysjanoa ja isänmaallista paatosta – turhan tyrkysti ehkä, mutta aika hyvällä osumatarkkuudella. Kiitos kuuluu toki koko joukkueelle, mutta ennen muuta Martti Suosalolle. (Suomi 2013)

TV2 keskiviikko 27.11. klo 21.00

Straight Outta Compton

☆☆☆ O’Shea Jackson esittää isäänsä Ice Cubea F. Gary Grayn ohjaamassa muistelmassa gangstarapin uranuurtajista. Se tuo omakohtaisuutta elokuvaan, jossa rasismi ja poliisiväkivalta inspiroivat hip hop -yhtyeen hirmuiseen haistatteluun ja menestyskiitoon. Kun Ice Cube, Dr. Dre (Corey Hawkins), Eazy-E (Jason Mitchell) ja muut käyvät läpimurron jälkeen nokittelemaan lähinnä toisiaan, alkavat muut kuin fanit pudota leffan kyydistä. (USA 2015)

TV5 keskiviikko 27.11. klo 22.00

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut