Mitä Jeesus tekisi?

Kohtaan monissa erilaisissa tilanteissa ihmisiä, jotka tekevät voimakkaita oletuksia kirkon asenteista ja opetuksista.

Saan kuulla ja lukea kommentteja, kuten ”kirkko on niin vanhoillinen ja tuomitseva” ja taas toisaalta ”kirkko menee mukaan kaikkiin nykyajan humputuksiin eikä mikään ole enää pyhää”.

Yhä useammin voin olla kertomassa, että kirkolla ei ole moneenkaan asiaan yhtä ja ainoaa selkeää kantaa. Kirkkohan koostuu ihmisistä, joilla on keskenään varsin erilaisia tulkintoja Raamatustakin.

Elämme hyvin ristiriitaista vastakkainasettelun aikaa. Maailmassa viime vuodet riehunut pandemia jakoi ihmisiä muuan muassa rokotusmyönteisiin ja -vastaisiin.

Äskettäinen Natoon liittyminen on aiheuttanut ristiriitoja eri tavalla ajattelevien välille. Kirkon sisällä mielipiteitä ovat jakaneet muun muassa sateenkaariasiat ja se, saako jumalanpalveluksessa tanssia sambaa.

Elämme monella tavalla hyvin erilaisessa maailmassa kuin Jeesus eli. Ihmisluonne on kuitenkin pysynyt melko samanlaisena.

Me riitelemme ja sodimme. Me arvostelemme ja tuomitsemme toisiamme. Toisaalta kuitenkin suurin osa meistä haluaa toimia hyvällä ja rakentavalla tavalla. Se ei onnistu, jos jokainen huutaa kovaan ääneen omia mielipiteitään.

Erilaisten uskonkäsitysten ja raamatuntulkintojen keskellä usein unohdetaan kristinuskon ja Raamatun keskushenkilö. Jeesus kohtasi kaikki ihmiset samalla tavalla. Hän hyväksyi aikansa sorretut ja hyljeksityt ja piti silloin väheksyttyjen lastenkin puolia lempeästi.

Itse ainakin haastavan ääripäiden välisen keskustelun keskellä ajattelen olennaisen kysymyksen olevan ”Mitä Jeesus tekisi tai sanoisi tässä?”.

Katriina Mäki

Kirjoittaja on erityisnuorisotyönohjaajana Porin seurakuntayhtymässä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut