Porin YH-asuntojen uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin kaupungin rahoitusjohtaja

Yksimielistä päätöstä perustellaan Jouni Lampisen monipuolisella kokemuksella sekä yritysmaailmasta että julkiselta sektorilta.

Porin YH-asuntojen pitkäaikainen toimitusjohtaja Ilkka Träskelin jää eläkkeelle huhtikuussa 2023.

21.11. 18:55

Porin YH-asuntojen toimitusjohtajaksi valittiin Jouni Lampinen. Kaupunginhallitus käsitteli aihetta kokouksessaan maanantai-iltapäivänä 21. marraskuuta. Päätöksen teki YH-asuntojen hallitus. Päätös oli yksimielinen.

Kauppatieteiden maisteri Lampinen työskentelee tällä hetkellä Porin kaupungin rahoitusjohtajana vastaten kaupungin rahoituksesta, varainhallinnasta ja omistajaohjauksesta. Toimitusjohtajan tehtävässä hän aloittaa 1. maaliskuuta 2023.

Hakemuksia tehtävään tuli runsaasti, yhteensä 63. Lampisen eduksi katsottiin se, että hänellä on paljon kokemusta sekä yrityselämässä että julkisella sektorilla työskentelystä sekä näiden yhdistämisestä.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Porin kaupungilla Lampinen on työskennellyt muun muassa talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuja tarjoavassa Accountor Groupissa, pankkisektorilla sekä vakuutusyhtiössä.

Lampinen arvioi, että YH-asunnot on hoitanut tehtäviään hyvin ja että yhtiön taloudellinen tilanne on vakaa.

”Tästä on hyvä jatkaa yhtiön kehittämistä osaavan henkilöstön kanssa”, Lampinen toteaa YH-asuntojen tiedotteessa.

YH-asuntojen pitkäaikainen toimitusjohtaja Ilkka Träskelin jää eläkkeelle 30. huhtikuuta 2023. Träskelin on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2002.

Porin YH-asunnot on kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa ja vuokraa asuntoja. Sen liikevaihto vuonna 2021 oli 14,3 miljoonaa euroa. Yhtiö isännöi noin 2 500 asuntoa sekä useita muita kiinteistöjä.

Juttua muokattu maanantaina 21. marraskuuta kello 20.03: Lisätty maininta, että päätöksen valinnasta teki YH-asuntojen hallitus. Kaupunginhallitus ei tehnyt päätöstä, vaan antoi suostumuksen johtajasopimuksen tekemiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut