Porin kaupungin henkilökunnan sairauspoissaolot ovat kääntyneet laskuun. Erityisesti mielenterveyssyistä olevat poissaolot ovat vähentyneet varsinkin varhaiskasvatuksen puolella.

Porin kaupunki löysi lyhytpsykoterapiasta lääkkeen mielenterveyspoissaoloihin – viime vuosi toi jopa 182 000 euron säästöt

Eniten mielenterveysperusteisia poissaoloja on ollut varhaiskasvatuksen puolella ja perusturvassa iäkkäiden palveluissa. Nyt nekin ovat lähteneet laskuun.


25.8.2022 19:16

Porin kaupungilla on ollut pitkään korkeat luvut sairauspoissaoloissa. Nyt tilanteeseen on kuitenkin tullut merkittävä muutos, sillä erityisesti mielenterveyteen liittyvät poissaolot ovat kääntyneet laskuun.

”Viime vuonna Porin kaupungilla oli yli 520 päivää vähemmän sairauspoissaoloja mielenterveyssyistä kuin sitä edellisenä vuonna. Ilahduttavaa on, että olemme saaneet mielenterveyspoissaolojen kasvun pysähtymään ja kääntymään laskuun. Sitä on tapahtunut myös muissa diagnoosiryhmissä lukuun ottamatta tietysti koronan aiheuttamia infektiopoissaoloja”, toteaa Porin kaupungin työhyvinvointipäällikkö Riikka Hemmi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut