Toukokuinen alikulkuonnettomuus viivästyttää kevyen liikenteen väylien porttien asennusta Kankaanpäässä

Porttirakenteilla pyritään aikaansaamaan sujuva kulku kevyelle liikenteelle ja samalla estämään väylien luvaton moottoriajoneuvoliikenne.

Ajoneuvoliikennettä estävien porttien asennus on tällä hetkellä seis toukokuisen onnettomuuden johdosta. Kuvassa portti asennettuna Kankaistonkadun ja Juhaninkadun välisellä kevyenliikenteenväylälle.

10.8. 19:18

Kankaanpää

Kankaanpään keskustassa sijaitsevan Toivontien ja Juhaninkadun välisen kevyen liikenteen väylän ja alikulkutunnelin yhteyteen oli määrä asentaa luvatonta ajoneuvoliikennettä estävä porttirakenne vielä tämän kesän aikana.

Toukokuussa kyseisessä alikulkutunnelissa sattuneen, pyöräilijän hengen vieneen onnettomuuden vuoksi portteja ei kuitenkaan ole asennettu, kertoo Kankaanpään kaupungin rakennusinsinöörinä toimiva Tapio Kallioniemi.

Porttirakenteilla pyritään aikaansaamaan sujuva kulku kevyelle liikenteelle ja samalla estämään väylien luvaton moottoriajoneuvoliikenne.

Toivontien ja Juhaninkadun välisen alikulkutunnelin portin sijainti suunniteltaisiin maastokatselmuksen jälkeen.

”Nyt odotellaan, mitä asian kanssa tehdään. Porttien avulla pyritään luomaan kevyelle liikenteelle mahdollisimman sujuva kulku. Nämä ovat kuitenkin myös sellaisia esteitä, joihin voi törmätä, mikäli väylällä liikkuja ei noudata liikenneohjeistuksia. Meidän pitääkin harkita, asennetaanko porttia ollenkaan.”

Kevyen liikenteen väylille asennettiin viime vuonna portit Juhaninkadun ja Kankaistonkadun väliin, Kullervonkadun ja Väinämöisenkadun väliin sekä Kärjenkadun ja Kelankaaren väliin.

Toivontien ja Juhaninkadun välisen alikulkutunnelin väärinkäytökset ovat olleet kaupungin ja lähistöllä asuvien tiedossa ja harmina jo pitkään.

Väylän molemmissa päissä sijaitsevat liikennemerkit eivät ole esteiden veroisia, sillä autot, mopoautot, mopot ja jopa traktorit ovat olleet harmittavan tuttu näky myös tänä kesänä niin Toivontien alikulkutunnelissa kuin muuallakin kaupungissa.

”Olemme poistaneet kevyen liikenteen väylien vanhat siirrettävät esteet kaikkialta kaupungin alueelta. Lisäksi vanhoihin kiinteisiin ajoesteisiin lisätään kattavat heijasteet elokuun aikana. Oikeastaan heti kun esteet poistettiin, meihin päin on oltu yhteydessä väylien väärinkäytöistä.”

Kallioniemi kertoo, että kevyenliikenteenväylien väärinkäytökset huolestuttavat monia, varsinkin väylien läheisyydessä asujia sekä väylien aktiivisia käyttäjiä.

”Monet ovat toivoneet esteitä takaisin, jotta ajoneuvoliikenne saataisiin pysähtymään. Väärinkäytöstapauksissa olemme ohjeistaneet olemaan suoraan yhteydessä poliisiin.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut