Mikä on totuus Suomessa myytävän öljyn ja öljytuotteiden alkuperästä: Tuodaanko maahamme edelleen venäläistä öljyä? Näin vastaavat Teboil ja muut huoltamoketjut

Suomen maaperästä ei löydy öljyä, joten kaikki raakaöljy on ulkomailta tuotua. Maamme ainoa kotimainen öljynjalostamo on Nesteen Porvoon jalostamo. Selvitimme, mistä Suomessa toimivat huoltamoketjut hankkivat öljynsä ja öljytuotteensa, kuten bensiinin, dieselin ja polttoöljyn.

Matti Lehtimäki asuu Ylöjärven Soppeenmäessä, mutta viettää kesiään Hämeenkyrössä. Hän tankkasi Lielahden St1:n kylmäasemalla 2. elokuuta. ”Kävimme tuossa vastapäätä Motonetissä asioilla ja tulin katsoneeksi bensan hintaa. En mene hinnan perässä, mutta tämä sattui kohdalle. Yleensä ostan bensiiniä Nesteeltä. Hämeenkyrössä on toisella puolella tietä Neste ja toisella puolella Teboil, ja Teboil on viime aikoina ollut kalliimpi. En minä sitä mieti, mistä se polttoaine tulee, eikös se Nestekin tuo raakaöljynsä Venäjältä. Ainakin aiemmin on tuonut.”

3.8. 13:43

Viime viikolla kävi ilmi, että Teboil on kesän aikana toimittanut 3,5 miljoonalla eurolla öljyä Tampereen Naistenlahden voimalaan. Teboil on venäläisen Lukoilin tytäryhtiö, jonka tuottojen on pelätty valuvan Venäjän sotakassaan. Tampereen Sähkölaitoksen öljynhankinta Teboililta todettiin virhearvioksi ja toimitussopimus irtisanottiin nopealla aikataululla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut