Venyneet ratatyöt myöhästyttivät lukuisia junavuoroja keskellä juhannuksen paluuliikennettä

Väyläviraston ratasillan vaihtotyö venähti Tampere-Toijala-välillä niin, että maanantain vastaiset yöjunat viivästyvät.

26.6. 22:10

Helsinki

Kymmenet junavuorot viivästyivät sunnuntaina Väyläviraston viivästyneiden ratatöiden vuoksi.

Junaliikenteessä oli sunnuntaina lukuisia myöhästymisiä, ja VR korvasi lukuisia junavuoroja linja-autoilla keskellä juhannuksen paluuliikennettä. Keskeneräiset Väyläviraston ratatyöt pysäyttivät junat kokonaan Toijala–Tampere- sekä Jyväskylä–Jämsä -rataosuuksilla, jossa tunnelityömaan viivästyminen esti junien kulun.

Pahimmat viivästykset olivat Tampereen ja Toijalan välillä, jolla junavuorot viivästyivät Väyläviraston tekemän ratasillan vaihtotyön vuoksi. Alun perin työn oli määrä olla valmis kello 15:een mennessä sunnuntai-iltapäivänä.

Sunnuntai-iltana Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi, että työ ratasiltatyö on valmis maanantaiaamuna kello 6:een mennessä. Sunnuntaina sadat matkustajat joutuivat vaihtamaan junasta linja-autoihin Tampereen ja Toijalan välillä. Yöjunat joutuvat odottamaan radan avautumista, jolloin pahimmat viivästykset venähtävät rataliikennekeskuksen mukaan kahdesta kymmeneen tuntiin. VR:n viestinnästä pahoiteltiin ratatöistä matkustajille aiheutunutta haittaa sunnuntai-iltana.

VR keskeytti junalippujen myynnin sunnuntaina Tampereen ja Toijalan väliä kulkeviin juniin.

Itä-Suomessa junat pääsivät kulkemaan illalla

Keski-Suomen ratatöiden oli määrä olla valmiit sunnuntai-illan aikana. Lisäksi Itä-Suomessa Imatralla junat viivästyivät kaksoisraideratatöiden vuoksi pahimmillaan kahdesta kolmeen tuntia. Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan työt Imatralla saatiin valmiiksi iltakahdeksan jälkeen.

Itä- ja Keski-Suomen junaliikenneongelmat koskivat yhteensä noin kymmenkuntaa junaa, mutta tilanne Tampereella oli pahempi.

VR:n mukaan lipun ostaneet saivat muuttaa tai peruuttaa matkaliput ilmaiseksi niiltä junavuoroilta, joihin ratatöillä oli vaikutusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut