Juhannuksena hukkui ainakin viisi ihmistä, hätäilmoituksia selvästi tavallista päivää enemmän

Liikenteessä nähtiin lukuisia loukkaantumisia, mutta sunnuntai-iltaan mennessä vain yksi kuolemantapaus. Kaksi kolmesta juhannusfestivaalista sujui rauhallisesti.

26.6. 21:45

Helsinki

Suomalaiset kaipasivat juhannuksena apua hätäänsä tavallista enemmän. Hätäkeskuslaitoksen mukaan hätänumeroon tehtiin ilmoituksia perjantaina 11 700 ja lauantaina 12 300. Keskimäärin päivässä tehdään 7 600 hätäilmoitusta, joten juhannuspäivänä ilmoituksia oli jopa 60 prosenttia tavallista enemmän.

Suhteessa ilmoituksia oli hieman enemmän poliisille ja vähemmän ensihoidolle kuin keskimääräisenä päivänä.

Viranomaisten mukaan viisi ihmistä oli hukkunut sunnuntai-iltaan mennessä.

Viranomaiset ympäri Suomen kertovat, että juhannuksena on ilmennyt paljon pahoinpitelyjä, häiriökäyttäytymistä, päihtyneitä henkilöitä sekä ratti- ja ruorijuopumuksia.

Hukkuneita ainakin viisi

Ristijärvellä Kainuussa löydettiin paikallinen mies elottomana vedestä aattoiltana, kertoi Oulun poliisi. Mies oli lähtenyt uimaan saunasta ja saanut mahdollisesti sairaskohtauksen.

Leppävedellä Laukaassa mökkirannassa hukkui mies järveen juhannusaattona.

Kalajoella kadonnut kalastaja löytyi lauantaina iltapäivällä hukkuneena. Häntä oli etsitty perjantai-illasta lähtien, kun Kalajoen keskeltä löytyi ankkuroituna ollut kalastusvene tyhjillään.

Iisalmessa sukeltaja löysi etsintöjen jälkeen vainajan parinkymmenen metrin päästä rannasta lauantai-iltana..

Paraisilla Lounais-Suomessa yleisellä uimarannalla 69-vuotias mieshenkilö hukkui juhannuspäivänä illalla.

Sunnuntaina Tampereella pelastuslaitoksen sukeltaja löysi ihmisen viiden metrin syvyydestä. Henkilö ehti olla hukuksissa alle kymmenen minuuttia. Hänet siirrettiin jatkohoitoon elvytyksen jälkeen.

Viime vuonna juhannuksen aikaan eli torstain ja sunnuntain välillä hukkui 13 ihmistä. 2010-luvulla keskimäärin juhannuksena hukkuneita on ollut kuusi.

Liikenteessä kolareita ja irronnut rengas

Juhannusviikonloppuna sunnuntaihin alkuiltaan mennessä yksi ihminen oli kuollut liikenteessä, moottoripyöräilijä Ristijärvellä. Hän törmäsi sunnuntaina iltapäivällä puuhun kohtalokkain seurauksin.

Loukkaantumisia nähtiin juhannusaattona neljä Mäntsälän ketjukolarissa, neljä Porissa kahden auton kolarissa ja kolme Rovaniemellä auton ja kuusen yhteentörmäyksessä.

Juhannuspäivänä Seinäjoella yksi ihminen loukkaantui vakavasti kuorma-auton takarenkaan irrottua ja törmättyä kolmeen henkilöautoon.

Festivaaleilla ei suurempia ongelmia

Viikonlopulta kuuluu myös hyviä uutisia. Poliisilaitosten mukaan Raumanmeren ja Himoksen suuret juhannusfestivaalit sujuivat varsin rauhaisasti.

”Suurimpina lukuina näkyvät ilkivalta, järjestyslakirikkomukset ja huumausaineet”, kertoi Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Janne Sievänen STT:lle puhelimessa.

Oulun poliisilaitoksen mukaan Kalajoen juhannusjuhlassa taas oli paljon tehtäviä.

”Juopumusta ja nujakointia, ei se ole muuten juhannus eikä mikään”, johtokeskuksesta kerrotaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut