Analyysi: Toistuva rokotevälin lyhentäminen ei ole kestävä ratkaisu torjua pandemiaa - Uutiset - Satakunnan Kansa

Toistuva rokotevälin lyhentäminen ei ole kestävä ratkaisu torjua pandemiaa – Tarvitsemme parempia rokotteita, joiden suoja kestää pitempään

Kansalaiset ovat kyllästyneet pitkään jatkuneeseen epidemiaan sekä alati vaihtuviin määräyksiin, epäselviin suosituksiin ja sekavaan viestintään. Sekava tilanne epidemian torjunnan johdossa Suomessa on saatava kuntoon, toimittaja Vesa Vanhalakka kirjoittaa.

Vaikka tautitapausten määrä on tällä hetkellä Suomessa ennätyslukemissa, tehohoitopotilaiden määrä on ollut jo pitkään ollut melko vakaa. Se kertoo siitä, että rokotukset suojaavat yhä hyvin vakavalta taudilta. Kuva Taysin korona-osastolla otettiin 5. tammikuuta. Kuvassa sairaanhoitajat Lumi Järvelin (takana) ja Tiina Ojala.

14.1. 6:30

Olemme viime aikoina saaneet usein kuulla, että tehokkain keino estää vaikeaa koronavirustautia on väestön laajamittainen rokottaminen. Tämä on varmasti totta.

Mahdollisimman korkea rokotuskattavuus ja rokotussuojan ylläpito ovat edelleen epidemian torjunnan keskeinen kulmakivi ja keino päästä ulos epidemiasta. Myös tämä on totta. Kolmas rokotus vahvistaa suojaa vakavaa tautimuotoa vastaan. Se kannattaa ottaa, sillä tapausmäärien hurja kasvu Suomessa kertoo, että myös kaksi rokoteannosta saaneiden suoja tartuntaa vastaan on hiipunut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut