Yle: Käräjäoikeus harkitsee uudestaan, voiko Kankaanpään natsiryhmän jäsentä pitää vangittuna terrorismijutussa - Uutiset - Satakunnan Kansa

Yle: Käräjäoikeus harkitsee uudestaan, voiko Kankaanpään natsiryhmän jäsentä pitää vangittuna terrorismijutussa

Kuva Kankaanpään terrorismirikosten kokonaisuuteen liittyvästä esitutkinta-aineistosta.

9.12.2021 22:33

Satakunnan käräjäoikeus käsittelee perjantaina uudelleen yhden Kankaanpään uusnatsiryhmän jäsenen vangitsemista. Käsittelyn on määrä alkaa kello 14. Asiasta uutisoi Yle.

Käräjäoikeus vangitsi vuonna 1996 syntyneen miehen viime viikon perjantaina heikommalla syytä epäillä -perusteella. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kyseistä epäiltyä vastaan ei ollut niin vahvaa näyttöä kuin muita epäiltyjä vastaan.

Lain mukaan epäilty voidaan vangita syytä epäillä -perusteella, jos vangitseminen on odotettavissa olevan lisäselvityksen vuoksi erittäin tärkeää.

Tuomioistuimen on otettava asia uudelleen käsiteltäväksi viipymättä ja viimeistään viikon kuluttua vangitsemisesta. Vangitsemiskäsittelystä voidaan luopua vain, jos poliisi päättää vapauttaa epäillyn. Poliisi ei ole ilmoittanut epäillyn vangitsemisesta, vaan asian uudelleenkäsittelylle on varattu aika perjantaille.

Käräjäoikeus vangitsi 3. joulukuuta neljä muuta saman ryhmittymän jäsentä todennäköisin syin epäiltynä terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta. Heitä epäillään myös terroristisessa tarkoituksessa tehdystä tahallisesta räjähderikoksesta.

Perjantaina uudelleenkäsittelyssä oleva mies on kirjoilla omakotitalo-osoitteessa Laviassa.

Häntä on vyyhdin aikana aiemmin epäilty törkeästä ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Lue koko juttu Ylen verkkosivuilta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut