Kantelu Porin tiedotuskäytännöstä ei johtanut toimenpiteisiin - Uutiset - Satakunnan Kansa

Kantelu Porin tiedotuskäytännöstä ei johtanut toimenpiteisiin

Apulaisoikeusasiamiehen sijaisen mukaan virheen korjaaminen riitti.

Porin kaupungintalo.

10.8. 13:12

Pori

Yksityishenkilön tekemä kantelu, joka koski nimien salaamista Porin kaupungin organisaatiouudistuksen yhteydessä, ei johtanut sanktioihin.

Yksityishenkilön tekemä kantelu sai alkunsa Satakunnan Kansan uutisesta, jossa uusiin yksiköihin siirtyvien henkilöiden nimet oli merkitty salassa pidettäviksi. Kantelija piti menettelyä julkisuuslain vastaisena.

Luettelo henkilöistä tietoineen, jotka siirtyvät aikaisemmalta konsernihallinnon toimialalta uudelle elinvoima- ja ympäristötoimialalle, oli esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Kyseisen liitteen tiedot olivat julkisia, mutta muodostivat sellaisen henkilörekisterin, jonka tietoja ei saanut luovuttaa sähköisesti. Tiedot olisi kuitenkin voitu luovuttaa muulla tavoin. Liite oli kuitenkin merkitty salassa pidettäväksi. Tämä johtui kaupungin selvityksen mukaan kankeasti toimivasta asianhallintajärjestelmästä ja valmistelijan virheestä. Virhe korjattiin myöhemmin.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen sijaisen mielestä asiassa ei ole ilmennyt hänen toimenpiteitä edellyttävää lainvastaista menettelyä tai velvollisuuden laiminlyöntiä. Kantelu ei ole johtanut enempiin toimenpiteisiin.

Porin kaupunginhallitus merkitsi päätöksen tiedokseen maanantaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: