Jääkiekko

Ylivoimapelistä tulee Ässille iso ase taistelussa playoffs-paikasta

Satakunnan Kansa veikkaa Ässiä sijalle 6.

Kari Mankonen
Ylivoimapelistä tulee Ässille iso ase taistelussa playoffs-paikasta

Sakari Salminen on Ässien hyökkäyskaluston ykköstykki.

Juha Luotola

Ässien heikko taloustilanne asettaa omat paineensa menestykselle. Pelaajat ja valmennus eivät näitä asioita pelipalavereissaan pohdi, mutta on selvää, että Ässien täytyy onnistua myös kaukalossa, että kansa tulee hallille ja kassakone kilisee.

Joukkue on mielenkiintoinen sekoitus nuorta, kokenutta ja paluumuuttajaa. Ässien tähtiosaston pelaajat tulevat ennen kaikkea tästä jälkimmäisestä osastosta. Heidän onnistumisensa on avainasemassa menestyksen kannalta.

Harjoituspelit ovat osoittaneet, että Padalla on laittaa jäälle yksi Liigan tulivoimaisimmista ja juonikkaimmista ylivoimaviisikoista. Sen avulla Ässät kääntää tasaisia pelejä voitoikseen ja taistelee tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta.

Etenkin, mikäli NHL:n varaustilaisuudessa kolmantena valittu Jesperi Kotkaniemi ei onnistu murtautumaan Montrealin kokoonpanoon. Jos Canadiens ja Kotkaniemi päättävät, että taitava hyökkääjä palaa Poriin, Ässät saa riveihinsä ykkössentterin ja yhden pelipaikkansa parhaista pelaajista Liigassa.

Ässien haavoittuvin osasto on puolustuspää. Maalilla Andreas Bernard tarvitsee viime kautta parempaa tukea Henri Kiviaholta.

Puolustuksessa kapteeni Tommi Taimi on ylivoimalla kiekollisena varma ja rauhallinen. Tulivoimaa löytyy myös Teemu Vuorisalolta, mutta Maksim Matushkinin kaltainen pelote viivalta nyt puuttuu.

Oman maalin edustalle ei ole asettaa sellaista jässikkää, jollainen Porissa on usein totuttu näkemään. Tuskin Matt Nickersonkaan vierailee lainalla TuTosta niin usein, että Ässät saa hänestä oikeaa hyötyä.

Katse kiinnittyy tällä kaudella erityisesti lupaaviin nuoriin. Maailmanmestarit Kotkaniemi ja Lenni Killinen saavat tuekseen Otto Kivenmäen, jolta on lupa odottaa heti ensiyrittämällä läpimurtokautta Liigassa.

Pelaajat

Maalivahdit

#1 Andreas Bernard

#32 Henri Kiviaho

Puolustajat

#3 Kristian Tuohilampi

#11 Saku Salmela U

#16 Jere Seppälä

#28 Niklas Peltomäki U

#33 Tommi Taimi ★

#36 Juho Tommila

#77 Niko Peltola

#91 Teemu Vuorisalo

Hyökkääjät

#7 Jarno Kärki ★

#10 Matias Varttinen

#14 Jussi Makkonen

#18 Aleksi Rekonen U

#20 Lenni Killinen U

#21 Niklas Appelgren

#23 Sakari Salminen ★

#31 Jesperi Kotkaniemi ★

#39 Matti Lamberg

#41 Sami Lähteenmäki

#46 Mikko Salmio

#59 Mikael Saha

#61 Aki Juusela U

#73 Otto Kivenmäki

#74 Peter Tiivola U

#97 Jouka Juhola

U = uusi pelaaja

★ = tähtipelaaja

Luottoluuta: Jere Seppälä on juuri sellainen puolustaja, jollaisen Ässät tarvitsee

Europhoto/Jukka Rautio
Jere Seppälä on tehnyt hiljalleen nousua Liigan laatupuolustajien joukkoon.

Jere Seppälä on tehnyt hiljalleen nousua Liigan laatupuolustajien joukkoon.

Historia: Pienikokoinen (174 cm, 75 kg) puolustaja on tehnyt kunnioitettavaa nousua Liigan laatupuolustajiin. Pelasi kolme ensimmäistä liigakauttaan Bluesissa, josta jatkoi kesällä 2016 Poriin. Ollut Ässien luottoratsuja jo kahden kauden ajan. Aloittamassa jo kuudennen liigakautensa, vaikka on vasta 25-vuotias. 16-vuotias pikkuveli Jesse Seppälä siirtyi kesällä Tapparan junioreihin.

Arvio: Luotettava kuin mikä, ja sellaista puolustajaa päävalmentaja Mikael Kotkaniemi tarvitsee. Monipuolinen, ei tee juuri isoja virheitä. Voi peluuttaa lähes roolissa kuin roolissa, mutta on ansainnut ison vastuun.


Lue myös nämä


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Ässät voittaa tänä vuonna mestaruuden.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio