Ykköstuolin rikkoontuminen hidastanut Leo-Pekka Tähden vauhtia

Ratakelauksen ykköstykki sovittaa tekniikkaa vanhaan tuoliinsa.

Veera Korhonen
Ykköstuolin rikkoontuminen hidastanut Leo-Pekka Tähden vauhtia

Leo-Pekka Tähti totuttelee vielä uuteen tuoliinsa.

Pasi ReinEspoo

Ratakelaaja Leo-Pekka Tähti sipaisi Espoon gp-kisoista kaksi lajivoittoa. Sadalla metrillä hän jäi ajallaan 14,46 vajaat neljä kymmenystä kauden kärkiajasta. 800 metrin voittoaika oli 1.41,40.

Tähti odotti 100 metriltä parempaa, mutta hän totuttelee edelleen kakkostuoliinsa ykköstuolin hajottua alkukauden kisoissa.

–Istuinasento ja kelauskulmat ovat vähän erilaiset kuin siinä hajonneessa tuolissa. Ei totutteluun kuitenkaan pitkään mene, sillä tämä on isäni tekemä tuoli, jota käytin vuodesta 2012 viime kesään, Tähti kertoi.

Isän tekemällä tuolilla Tähti on muun muassa kelannut ME-tuloksensa ja lukuisat arvokisamestaruutensa.

–Ei tulos tuolista jää kiinni, mutta tämä alkaa olla vähän vanha. Uhkana on rikkoutuminen, enkä halua enää kokea sitä uudestaan.

–Loppukausi menee nyt tällä tuolilla, mutta sitten aion vaihtaa tehdastuoliin.

14 sekunnin alitus ajatuksissa

Tähti kilpailee seuraavaksi Kuortaneen gp-kisoissa 23. kesäkuuta. Siellä hän tähtää parempaan aikaan, jos olot ovat samanlaiset kuin Espoossa.

–Uskon, että ennätän tässä ajassa parantaa kymmenyksen, jos olot ovat siellä vastaavat, Tähti arveli.

–Jos Kuortaneella on oikein hyvä myötätuuli, tavoitteena on 14 sekunnin alitus. Se olisi hyvä saavutus kotimaan radoilla.

Sadan metrin kärkiaika T54-luokassa on Australian Samuel Carterin 14,08.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio