Viisi satakuntalaisampujaa valittiin nuorten tehoryhmään

Satakunnan Kansa

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) on nimennyt ensi vuoden nuorten tehoryhmään 53 ampumaurheilijaa, joista uusia on kaksitoista.

Satakuntalaisista kiväärin lajiryhmään nimettiin Satakunnan Ampujien Riku Koskela ja Lauri Vähä-Savo sekä Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Jimi Lång. Lisäksi ryhmään valittiin Punkalaitumen Kunnon Elli Männistö.

Pistooliin nimettiin Satakunnan Ampujien Essi Niemi ja Rauman seudun Urheiluampujien Leo Salonen.

Ampumaurheiluliitolla on nuorille tarkoitettu valmennusryhmä haulikko-, kivääri- ja pistoolilajeissa. Nuorten tehoryhmätoiminnan tarkoituksena on auttaa ja tukea lahjakkaita nuoria urheiluampujia heidän harjoittelussaan ja valmennuksessaan. Nuoret eivät vielä kuulu maajoukkueryhmiin, mutta tavoite on asetettu menestymiseen kilpaurheilussa.

Ensi vuonna ryhmään kuuluu siis runsaat viisikymmentä alle 22-vuotiasta urheiluampujaa. Ryhmään on valittu maamme parhaat nuoret ampujat valintaleirien perusteella.

Nyt nimetyssä tehoryhmässä suurimpana lajiryhmänä on kivääri 31 urheilijallaan, joista uusia on seitsemän. Pistoolissa urheilijoita on 17, joista uusia on neljä. Haulikon trap-ryhmässä on viisi urheilijaa, joista uusia on yksi.

Jokaiselle lajiryhmälle on nimetty vastuuvalmentajat. Pienryhmäleirejä on noin neljä kertaa vuodessa. Yhteisleirejä, joille kutsutaan kaikki ryhmiin valitut, järjestetään vuodessa kaksi. Testileirit pidetään loka–marraskuussa ja toinen yhteinen kesäkuussa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio