UP-V:lle kauden toinen täysi pistepotti

Kari Mankonen
UP-V:lle kauden toinen täysi pistepotti

Mikko Talvitie oli vireessä sunnuntaina. Tuloksena kunnari.

Esko KallioniemiUlvila

Ulvilan Pesä-Veikkojen lähtö Muhoksen Pallo-Salamoita vastaan ei näyttänyt helpolta. Vierasjoukkue oli sarjassa viidentenä, ja kokeneet Jesse Jokela ja Tuukka Mansikkamäki eivät olleet pelaavassa kokoonpanossa.

Jokela nähtiin joukkueenjohtajana, ja Mansikkamäki pelinjohdon apuna.

–Lepuutus oli vain varotoimenpide, sillä kautta on vielä paljon jäljellä. Mitään ei kannata riskeerata tässä vaiheessa, kertoi UP-V:n pelinjohtaja Janne Lähde.

Paikkaus sujui täysin kotijoukkueen toiveiden mukaisesti, sillä Kankaanpään Mailasta lainattu nuori Joonas Peltomäki meni joka kerta kentälle, ja onnistui vielä ainoassa vaihtolyönnissäänkin. Peltomäen ja Mattias Kitolan täysipainoinen pelaaminen mahdollisti tehokkaan kahden kärjen peluuttamisen.

–Kokoonpano on elänyt, mutta ei se haittaa suorittamista, kahdella keulalla olemme pystyneet menemään. Tällä kerralla ei tapahtunut mitään sulamistakaan, joita on vähän ollut matkan varrella, arvioi Peltomäki.

Peltomäki on saanut pelata

Peltomäelle kertyy runsaasti pelikuormaa kaikkiaan kolmessa eri sarjassa kahdella eri paikkakunnalla. Tämän kauden Ykköspesiksen lisäksi nuorukainen pelaa Kankaanpäässä A- ja B-pojissa.

–Ei reissaaminen tunnu missään. Näissä tilanteissa kehittyy hyvin miesten sarjoja varten, sillä heitot ja lyönnit ovat niin paljon kovempia kuin junioripeleissä.

–Kokonaisuudessaan alkukauteni on onnistunut, iloitsi kolme juoksua tuonut Peltomäki.

Lopullisen niitin 2–0 (3–2, 4–1) -voitolle napautti kuitenkin Peltomäkeä kokeneempi kaarti. Jokelaa joukkueen kapteenina tuurannut Mikko Talvitie pelasi vahvasti lukkarin tontillaan, lisäksi hän iski kunnarin, löi neljä tavallista juoksua.

Lähde näki joukkueensa otteissa silti parantamisen varaakin.

–Emme ole näitä kolmen pisteen voittoja liikaa keränneet. Tosin tapa jolla se saavutettiin, jättää mietittävää.

–Olimme kaarella hiljaa kuin kirjastossa, ääntä ja tunnetta kaivataan vielä enemmän, mietti pelinjohtaja Lähde.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio