UP-V taistelee välieräpaikasta lauantaina kotikentällään – vain kolmen pisteen potti voi jatkaa kautta

Heikki Westergard
UP-V taistelee välieräpaikasta lauantaina kotikentällään – vain kolmen pisteen potti voi jatkaa kautta

Onnistuuko UP-V juonimaan tarvittavat metkut, joilla Ylivieskan Kuula kaatuu lauantaina?

Juhani Liuhala

Ulvilan Pesä-Veikkojen kauden kohtalo ratkeaa lopullisesti vasta runkosarjan viimeisessä pelissä lauantaina.

Lokkiparven kannalta tilanne kotiotteluun Ylivieskan Kuulaa vastaan on harvinaisen yksinkertainen. Vain kolmen pisteen voitolla kausi voi jatkua. Kaikki muut tulokset lopettavat sesongin runkosarjaan.

Aivan varmaa ei silti ole, että kolmen pisteen pottikaan jatkaisi ulvilalaisten kautta. Todennäköistä se kuitenkin on.

Sotkamon olisi saalistettava piste sarjajohtaja Kempeleen Kiriltä vieraissa, että joukkue varmistaisi paikkansa UP-V:n edellä sarjataulukossa. Kempele varmistaa nousunsa Superpesikseen, jos se ottelun kolmen pisteen potilla voittaa, eli suursuosikkina Kempele taistoon lähtee.

UP-V:n vastustaja Ylivieska puolestaan tarvitsee vähintään yhden pisteen, että se varmistaa sarjapaikkansa. Muilla tuloksilla Kuula joutuu karsimaan paikastaan Ykköspesiksessä Lievestuoreen Kisaa vastaan.

UP-V:n kausi ei ole ollut missään nimessä erityisen hyvä, mutta sellaiseksi se voi edelleen kääntyä. Suuri syy siihen, että joukkueella on edelleen mahdollisuutensa viiden parhaan joukkoon on, että Ykköspesiksessä kolme joukkuetta on ylitse muiden.

Ne ovat kaikki keränneet lähes tuplapisteet muihin ryhmiin verrattuna.

Jos UP-V kolme pistettä kotipelistään saalistaa ja viidenneksi nousee, pääsee se taistelemaan Kempeleen Kiriä tai Siilinjärven Pesistä vastaan välierissä. Panoksena olisi pääsy Superpesiskarsintoihin.

UP-V–Ylivieska kello 16 Friitalan pesäpallostadionilla.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio