Tokion olympialaisten soihtuviesti alkaa tsunamin runtelemasta Fukushimasta

STTTokio

Tokiossa vuonna 2020 kisattavien olympialaisten kesäkisojen soihtuviesti kunnioittaa katastrofin runtelemaa Fukushimaa. Soihtuviesti alkaa Fukushimasta 26. maaliskuuta 2020.

Tsunami iski Fukushimaan ja johti tuhoisaan ydinvoimaonnettomuuteen vuonna 2011. Onnettomuudessa kuoli yli 18 000 ihmistä, ja kymmenettuhannet alueen asukkaat joutuivat jättämään kotinsa eivätkä ole voineet palata.

–Haluamme kantaa soihtua uudelleenrakentamisen kunniaksi koko maassa, Tokion kuvernööri Yuriko Koike kommentoi.

Soihtuviesti käy Japanin kaikissa 47 prefektuurissa. Olympiatuli syttyy Tokiossa kisojen avajaispäivänä 24. heinäkuuta 2020.

Tokio isännöi kesäolympialaisia myös vuonna 1964. Silloin soihtuviesti alkoi Okinawan saarelta.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio