Sveitsin ote kesti vain kaksi päätä – Kanada heitti ylivoimaisen voiton parikilpailussa

Sveitsi pystyi kuittaamaan vielä Kanadan 2–0-johdon curlingin finaalissa, sen jälkeen voittaja näytti tasonsa. Pronssiottelussa Venäjän joukkue päihitti Norjan.

Jamie Squire
Sveitsin ote kesti vain kaksi päätä – Kanada heitti ylivoimaisen voiton parikilpailussa

Curlingin sekanelinkilpailun voittajat Kaitlyn Lawes ja John Morris juhlivat Kanadan kolmatta olympiakultamitalia Etelä-Korean talvikisoissa.

Yrjö KaresAamulehti

Curlingin sekanelinpelin loppuottelusta jännitys katosi jo varsin varhain, kun Kanada kukisti Sveitsin lukemin 10–3 Gangneungissa.

Aiemmin tiistaina aamuyöllä Venäjän olympiaurheilijoiden joukkue voitti pronssiottelussa Norjan 8–4.

Kultaa juhlineessa Kanadan joukkueessa olivat Kaitlyn Lawes ja John Morris.

Kanada nousi kisoissa 24 lajin jälkeen mitalitilastossa kolmanneksi.Curlingin kultamitali on maan kolmas Etelä-Korean talvikisoissa. Kanadan saldo lajin jälkeen oli yhteensä kymmenen mitalia (3–4–3).

Sveitsi tasoitti alussa

Curlingin parikilpailun loppuottelu ei sentään ihan alusta saakka ollut Kanadan näytöstä. Finaali tasoittui toisen pään jälkeen 2–2:een, kun Sveitsi kiri kiinni Kanadan ensimmäisessä päässä hankkiman 2–0-etumatkan.

Neljännen pään jälkeen Kanada oli jo karannut 6–3-johtoon.

Kanada selviytyi loppuotteluun 8–4-voitolla Norjasta. Sveitsi kukisti omassa välierässään Venäjän 7–5.

Kisojen mitalitilastoa johti 24 lajin jälkeen Saksa (5–2–2), toisena oli luistelumatkoilla jyllännyt Hollanti (4–2–2). Kisoissa mitaleista kilpaillaan yhteensä 102 lajissa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio