Suominen ja Vettenranta jatkavat Pesäkarhuissa kaksivuotisilla sopimuksilla

Joonas Salli
Suominen ja Vettenranta jatkavat Pesäkarhuissa kaksivuotisilla sopimuksilla

Minttu Vettenranta lukkaroi Pesäkarhuissa seuraavat kaksi kautta.

Pesäkarhujen kauden 2018 joukkue kasvaa kahdella omalla kasvatilla, kun Minttu Vettenranta ja Maria Suominen jatkavat kaksivuotisilla sopimuksilla.

Poriin takaisin opintojen jälkeen muuttava Suominen kokee, että hänen elämäntilanteeseensa sopii pesäpallo paremmin kuin hyvin.

–Koen myös että Pesäkarhuissa vuosi vuodelta kehityn pelaajana. Haluan kehittyä monipuolisesti koko ajan ja näin auttaa joukkuetta. Joukkueena meidän pitää tietysti myös kehittyä eteenpäin ja parantaa suorituksia entisestään.

Suomiselle itselleen jäi päättyneestä kaudesta hieman kaksijakoiset fiilikset, kun joinakin ajanjaksoina oma pelaaminen tuntui hankalalta ja toisina taas peli rullasi paremmin kuin hyvin.

–"Masu" otti kaudella suuria harppauksia eteenpäin ja oli erityisesti halli- ja alkukaudella todella hyvä. Olen todella tyytyväinen, että hän jatkaa meillä ja uskon että hänellä on mahdollisuus kehittyä ensi kaudella entisestään. Hän on laadukas ja nuori (synt. 1995) Pesäkarhujen juniorimyllyn pelaaja, toteaa Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlund.

Minttu Vettenranta puolestaan ei ehtinyt oikein edes pohtia tulevaa kautta, kun pelinjohtaja Österlund jo ilmoitti että jatketaan sopimusta.

–Eipä täältä haluaisi mihinkään lähteä. Pesäkarhuissa valmennus ja tekeminen sekä ihmiset ympärillä mahdollistavat ottamaan taas askeleen eteenpäin omalla uralla.

Vettenranta kokee, että viime kausi oli häneltä onnistunut ja opettavainen, mutta parannettavaa jäi vielä. Nuori lukkari (synt. 1998) pystyi kehittymään tasaisesti koko kauden ajan ja oppi luottamaan omaan pelaamiseensa.

–Henkilökohtaisia tavoitteita ensi kaudeksi on kehittää fysiikkaa, parantaa pelillistä ajattelua sekä hioa pieniä teknisiä juttuja pelaamisessa. Joukkuetasolla on selvästi päästävä vielä yksi pykälä ylemmäs, ja voittaa kultainen mitali kaulaan.

Kaudella 2016 ensimmäisen kokonaisen kautensa Naisten Superpesistä pelannut lukkari on lyhyessä ajassa lyönyt itsensä todenteolla sarjan lukkarien parhaimmistoon.

–Mintun viime kausi pistää hymyilyttämään. Vuosi 2016 oli ensimmäisenä kokonaisena kautena haastava, ja se meni hieman katsellessa. Vaikka toki kehitettävää on aina, tällä kaudella hän näytti että pystyy jonain päivänä olemaan Suomen paras lukkari, Österlund uskoo.

,


Kommentit (6)

  • Hyki

    Jes hyvältä näyttää joukkue jo tässä vaiheessa

  • Nimetön

    Hieno homma että Masu&Minttu jatkaa. Molemmilla on vielä paljon annettavaa pesikselle. Masun keskiarvot palojen teoissa on suunnilleen 4,4 paloa/ peli joten ulkopeli näyttää hyvältä. Eihän sitä tarvita kuin 12 paloa ja yksi juoksu niin jaksovoitto on siinä…Lyöntivalikoimaa on nyt kauden aikana saatava monipuolisemmaksi ja varmuutta myös lyönteihin, sekä jalat,jalat.Mintulle lisää itsevarmuutta ja tolpat kehiin niin siitä se ensikausi lähtee käyntiin. Ja älkää unohtako sitä fysiikkapuolta. Kyllä onkin mukava pesiskausi tulossa. Taas saadaan nauttia mitaleista. Ja hei, eihän tytöt vielä niin kauhian vanhoja ole…

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio