Olympialaiset

Krista Pärmäkosken taival tyssäsi kovaan välierään – Ruotsalainen jyräsi ylivoimaisella esityksellä kultaan

Perinteisen sprintin olympiakultaan hiihti Ruotsin Stina Nilsson.

FILIP SINGER
Krista Pärmäkosken taival tyssäsi kovaan välierään – Ruotsalainen jyräsi ylivoimaisella esityksellä kultaan

Krista Pärmäkoski oli aika-ajojen kolmanneksi nopein.

Tuija TammiAlma Media

Krista Pärmäkoski selviytyi ainoana suomalaisena naisten sprinttien välieriin. Pärmäkosken taival tyssäsi kuitenkin välieriin, mikä oli iso pettymys.

Finaali käytiin siis ilman suomalaisia. Siinä koko sprinttipäivää hallinnut Ruotsin Stina Nilsson esitti todellista ylivoimaa. Muutkaan mitalistit eivät yllättäneet, sillä Norjan Maiken Caspersen Falla otti hopeaa, Venäjän olympiaurheilija Julia Belorukova pronssia.

Välierät

1. välierä: Nilsson (SWE), Falla (NOR), Falk (SWE), Pärmäkoski, Caldwell (USA), Dyvik (SWE)

Pärmäkoski joutui välierässä hurjaan seuraan, kun rinnalle asettuivat suosikeista sekä Ruotsin Stina Nilsson että Norjan Maiken Caspersen Falla. Ensimmäinen välierä oli tasoltaan todella kova.

Pärmäkoski jäi alussa jälkijoukkoihin ja eroa kärkeen tuli heti. Falla ja Nilsson irtautuivat muusta joukosta helposti. Kaksikko lasketteli loppusuoralle selvässä johdossa.

Pärmäkoski kaartoi loppusuoralle viidentenä. Hän törmäli Hanna Falkin kanssa eikä pääsyt tämän edelle. Lyhyellä loppusuoralla suomalainen ei pystynyt nostamaan sijoituksiaan, vaan jäi viidenneksi. Eroa kärkeen tuli puolitoista sekuntia. Pärmäkoski tippui siis jatkosta.

2. välierä: Diggins (USA), Weng (NOR), Nepriajeva (OAR), Belorukova (OAR), Van Der Graaff (SUI), Lampic (SLO)

Belorukova ja Diggins olivat naisten toisen välierän nopeimmat.

Falk ja Neprjajeva aikavertailun perusteella naisten sprintin finaaliin.

Suomalaisten puolivälierät

1. puolivälierä: Aika-ajojen nopein, Ruotsin Stina Nilsson karkasi erässä helposti vakuuttavaan voittoon. Pärmäkoski hiihti varmasti toiseksi. Pärmäkoski kukisti loppusuoran taistelussa Anamarija Lampicin. Aino-Kaisa Saarinen oli erässä viides, joten hänen matkansa katkesi puolivälieriin.

3. puolivälierä:Hanna Falk ja Jessica Diggins olivat erässä omaa luokkaansa. Kerttu Niskanen esitys oli vaisu. Niskanen jäi viidenneksi häviten kärjelle yli kahdeksan sekuntia. Niskanen ei siis jatka välieriin.

4. puolivälierä: Johanna Matintalon taistelu ei riittänyt, vaan hän oli erässään neljäs. Julia Belorukova oli nopein.

Aiemmin päivällä aika-ajossa Krista Pärmäkoski oli kolmanneksi nopein. Ruotsin Stina Nilsson oli nopein 0,39 sekunnin erolla olympiavoittoa puolustavaan Norjan Maiken Caspersen Fallaan.

Tämä on päivittyvä uutinen

Aikataulu

13.00 Naisten puolivälierät

13.25 Miesten puolivälierät

13.55 Naisten välierät

14.05 Miesten välierät

14.25 Naisten finaali

14.34 Miesten finaali


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio