Simo Lipsasella "losahti" kaikki kohdalleen

"Tunsin jo verryttelyssä, että nyt on hyvä päivä."

STT

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen teki sunnuntaina sen, mitä häneltä oli jo tovi odotettu. Lipsanen, 21, pisti uusiksi yleisurheilun vanhimman Suomen ennätyksen ja nappasi siinä sivussa 22-vuotiaiden EM-hopeaa. Lipsasen paras kantoi 17,14 – peräti 14 senttiä enemmän kuin Pertti Pousin kunnioitettavaan 49 vuoden ja 24 vuorokauden ikään jaksanut edellinen Suomen ennätys.

Lipsanen on jo aiemmin hätyytellyt SE-lukemia. Kuortaneen Eliittikisoissa kesäkuussa hän loikki 16,93 ja on siitä lähtien saanut haastatteluissa arvailla, milloin ylittää 17 metriä.

–En ole itse ottanut 17 metristä stressiä, mutta nyt loppui myös muiden hössötys siitä. Tämän jälkeen on hyvä lähteä MM-kisoihin. Voi mennä kisoihin rennosti, kun tuo raja on rikottu, hän ruoti tiedotteessa.

Lipsanen on jo valittu Lontoossa elokuussa järjestettäviin MM-kilpailuihin. Historiallinen loikka syntyi kuitenkin jo 22-vuotisten EM-mittelöissä Puolan Bydgoszczissa.

Lipsanen ponnisti EM-finaalissa avauksellaan 16,83, toisella 16,70 ja kolmannella 16,58. Neljäs hyppy meni pieleen, mutta viides kantoi kauas.

–Tunsin jo verryttelyssä, että nyt on hyvä päivä. Siinä tuli ensimmäisen hypyn jälkeen vähän vaisumpia kierroksia, mutta tiesin koko ajan, että kun hyppy napsahtaa kohdalleen, on mahdollista hypätä pitkälle.

Mestaruuden vei azerbaidzhanilainen Nazim Babayev, joka loikki toisellaan voittotuloksen 17,18. Lipsanen yritti ensi kierrosten aikana korjailla tekemisensä teknisiä puutteita ja onnistui.

–Lankulle tuloon yritin panostaa ja saada aikaiseksi parempaa kiihdytystä ja kakkosloikkaa. Pitkässä hypyssä loikissa oli hyvin ilmaa ja sain kakkosloikan kantamaan. Siinä hypyssä kaikki losahti kohdalleen.

Suomelle irtosi EM-kilpailujen päätöspäivältä myös kaksi pronssimitalia. Elmo Savola ylsi kymmenottelussa kolmanneksi ennätyspisteillään 7  956.

Mestaruuden vei Tshekin Jiri Sykora pistein 8  084 ennen ruotsalaista Fredrik Samuelssonia (8  010).

Suomi saavutti pronssia myös miesten 4x100 metrin viestissä joukkueella Willem Kajander, Oskari Lehtonen, Samuli Samuelsson, Aleksi Lehto. Mestariksi juoksi Saksa ennen Britanniaa.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Vai ”losahti” eli meni täysin pieleen. Olen täysin eri mieltä, kun syntyi uusi Suomen ennätys. Mitä tämä uutisointi on olevinaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio