Ruotsi katkaisi Italian hurjan arvokisaputken ja päätti legendan uran maajoukkueessa

DANIEL DAL ZENNARO
Ruotsi katkaisi Italian hurjan arvokisaputken ja päätti legendan uran maajoukkueessa

Ruotsin puolustaja Victror Lindelöf kiitteli Italian maalivahtilegendaa Gianluigi Buffonia MM-karsintaottelun ratkettua.

STTMilan

Ruotsi on edennyt ensi kesänä pelattavaan jalkapallon MM-lopputurnaukseen. Toinen jatkokarsintaottelu Italian ja Ruotsin välillä päättyi 0–0-tasapeliin, mutta Ruotsilla on etulyöntiasema perjantaisen 1–0-kotivoiton myötä.

Nelinkertainen maailmanmestari Italia on viimeksi jäänyt ulos MM-lopputurnauksesta vuonna 1958 eli lähes 60 vuotta sitten.

Ruotsi koki ottelun aikana takaiskun, kun ottelun 19. minuutilla Jakob Johansson joutui jättämään pelinsä kesken loukattuaan ilmeisesti polveaan. Johansson oli perjantaina pelatun ensimmäisen jatkokarsintaottelun sankari, sillä hän ratkaisi kotivoiton Ruotsille toisella puoliajalla tekemällä maalillaan. Nyt pelatussa toisessa jatkokarsinnassa Johansson kannettiin pois kentältä ja hänen tilalleen vaihdettiin Gustav Svensson.

Toisen jatkokarsinnan yksi Ruotsin sankareista oli maalivahti Robin Olsen, joka pystyi pitämään Ruotsin maalin puhtaana Italian vaarallisista yrityksistä huolimatta.

Buffon vahvisti jättävänsä kansainväliset kentät

Italialainen maalivahtiveteraani Gianluigi Buffon vahvisti ottelun jälkeen eläköityvänsä kansainvälisiltä kentiltä.

–Olen pahoillani, olen pahoillani, itkuinen Buffon sanoi ottelun jälkeen Rai-televisiokanavan haastattelussa.

–Olen pahoillani, en omasta puolestani, vaan koko jalkapallon puolesta, koske me epäonnistuimme, hän jatkoi.

–Kadun, että viimeinen pelini kansainvälisellä puolella oli myös sama peli, jossa karsiuduimme.

39-vuotias Buffon teki paluun tässä kuussa MM-jatkokarsintoihin 20 vuoden tauon jälkeen. Hän teki maajoukkuedebyyttinsä 29. lokakuuta 1997 MM-jatkokarsintaottelussa Venäjää vastaan. Tuolloin 19-vuotiaasta Buffonista tuli Italian maajoukkuehistorian nuorin maalivahti, kun hänet vaihdettiin loukkaantuneen Gianluca Pagliucan tilalle kesken ensimmäisen puoliajan.

Moskovassa pelattu ottelu päättyi 1–1. Italia voitti toisen osan Napolissa 1–0 ja hankki paikan Ranskan vuoden 1998 MM-turnaukseen.

Sen jälkeen Italia ei ole joutunut hakemaan MM-paikkaa jatkokarsintojen kautta ennen tätä syksyä. Nyt Italia joutui jatkokarsintaan jäätyään Espanjan voittamassa lohkossa kakkoseksi.

Buffon on pelannut enemmän maaotteluja kuin kukaan muu italialainen.

Seurajoukkuetasolla Juventuksessa torjuva Buffon on yhä lajin terävimmällä huipulla. Euroopan jalkapalloliitto Uefa valitsi hänet viime kauden parhaaksi maalivahdiksi.


Lue myös nämä


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio