Ilma-aseiden EM-katsastukset Lohjan Kisakalliossa olivat satakuntalaisampujien juhlaa. Viikonlopun suurin yllättäjä nähtiin miesten ilmapistoolissa. Siinä Rauman Seudun Urheiluampujia edustava nuori Niko Roos näytti vanhemmille pistoolimiehille, kuinka homma kulkee, kun sihti on kohdallaan.

Roos ampui peruskilpailussa parhaan tuloksen 567 ja hallitsi finaalia alusta lähtien. Hän ampui voittoon tuloksella 233,2 pistettä. Kolmanneksi tuli Raumaa edustava Tarmo af Ursin.

Varmemmaksi vakuudeksi kunnostaan Roos ampui vielä päivän päätteeksi M20-sarjan ilmaolympiapistoolissa uuden finaalin Suomen ennätyksen 19 osumaa. Peruskilpailussa seuratoveri Leo Salonen sivusi Roosin ennätystä 549 pistettä.

Miesten ilmakivääri oli Kankaanpään Ampujien Juho Kurjen heiniä. Peruskilpailussa Kurki takoi tauluun 621,9 pistettä ja oli finaalissa vakuuttava 248,7 pisteellään. Hän piti lopulta reilun kolmen pisteen kaulan hyvin loppua kohti parantaneeseen Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppään. Raseborg Skytteföreningin Joni Stenström jäi selvästi kärkikaksikosta ollen finaalissa kolmas.

Naisten ilmakiväärissä kärjessä oli tasaisinta. Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs ja Isojoen Marianne Palo kävivät kovaa vääntöä loppuun asti. Hyrkäs oli lopulta kuuden kymmenyksen verran tarkempi.

Päivän päätteeksi porilainen, Satakunnan Ampujia edustava Hannes Frigård kaunisteli vielä ilmaolympiapistoolin miesten finaalin ennätyslukemat 18 osumaan.

Lohjan Kisakallio ilma-asekilpailut olivat kenraaliharjoitus urheiluopistolla järjestettäville ensi kevään ilma-aseiden SM-kisoille. Viikonlopun mittelöt olivat samalla myös katsastus kansallisille kärkiampujille talven EM-kisoja ajatellen.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio