"Puristin rutiinilla tuloksen, koska en kehdannut ampua huonosti" Kurki ja Hyrkäs eivät yltäneet joukkuekisan finaaliin ilma-aseiden EM-kisassa

Lassi palo/Ampumaurheiluliitto
"Puristin rutiinilla tuloksen, koska en kehdannut ampua huonosti"
Kurki ja Hyrkäs eivät yltäneet joukkuekisan finaaliin ilma-aseiden EM-kisassa

Emmi Hyrkäs ja Juho Kurki ampuivat sijalle 14 EM-Györissä.

Satakunnan Kansa

Suomalaisten suoritukset ilma-aseiden EM-kilpailuissa Unkarin Györissä päättyivät ilmakiväärin sekajoukkuekilpailun 14. sijaan. Suomen joukkueessa ampuivat Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki ja Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs.

Kukin joukkue ampui ”mixed teamin” peruskilpailussa 80 laukausta eli 40 laukausta ampujaa kohden. Suomen tulos 831,9, kun finaaliraja oli 835,1. Viisi parasta joukkuetta eteni finaaliin, peruskisan ykkösenä Ukraina 2 ME-tuloksellaan 838,5.

Kurki tähtäsi 417,7 (103,9+105,1+104,7+104,0) ja Hyrkäs 414,2 pistettä (103,2+104,1+104,0+102,9). Tämä oli kummallekin ensimmäinen kokemus sekajoukkuekilpailusta, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

–Eka kerta, ja oli vähän vaikea valmistautua tällaiseen kilpailuun, jossa ammutaan 40 laukausta. 60 laukausta voi miettiä valmiiksi, mutta nyt lähdettiin ikään kuin puhtaalta pöydältä. Rutiinilla puristin tuollaisen tuloksen, koska en kehdannut ampua huonosti, Kurki naurahti kisan jälkeen.

Hyrkäs sanoi, ettei kilpailusta tullut ”oikein mitään”:

–Se oli tasaisen huonoa, ja tuli harmittavan paljon ysejä. Kyllä tähänkin kilpailuun oma rutiini syntyy, kun näitä ammutaan useammin, hän sanoi.

Suomi saavutti EM-Györissä kaksi mitalia, kun tytöt ampuivat ilmakiväärin joukkuekilpailussa hopeaa ja liikkuvan maalin miehet normaalijuoksujen joukkuepronssia.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio