Harri Laiho

MM-hopeaa 2016. MM-kultaa 2017. MM-pronssia 2018.

Sellainen on porilaisen Markus Laineen eräänlainen hattutemppu: harvinaisesti kolme kertaa peräkkäin palkintopallilla vahvamiesten MM-kisoissa.

Viime vuoden kulta vaihtui siis pronssiin, mutta sekin oli vahva näyte alle 90-kiloisten sarjassa kilpailevan Laineen voimasta ja varmuudesta.

–Kun olen sen maailmanmestaruudenkin voittanut, heti kisan jälkeen olin vähän pettynyt, Laine sanoo.

–Mutta toisaalta pronssia minulla ei vielä ollutkaan. Värisuora tuli täyteen. Kyllä minä tätäkin mitali arvostan korkealle.

MM-kullan vei Skotlannin Ewan Massie, toiseksi tuli Ukrainan Viktor Posudevski. Laine jäi Massiesta kuusi pistettä ja Posudevskista kaksi pistettä.

Laineen taivalta mutkistui finaalipäivän ensimmäisessä lajissa, maastavedossa.

–Tavallisesti maastaveto on minulle hyvä laji, mutta nyt se oli huono. Selkä meni heti ensimmäisessä nostossa.

Hetken porilainen epäili, että kisa on siinä. Hän kuitenkin pystyi jatkamaan ja otti lajivoitot kahdessa seuraavassa lajissa, etupidossa ja traktorinrenkaan vedossa.

–Jääspray oli ainoa hoitomuoto, mutta kisassa on niin paljon adrenaliinia, ettei kolotusta oikein tunne. Mutta kisan jälkeen kyllä tunsi, Laine naurahti.

Kilpailijat saivat tietää kahden päivän lajit etukäteen. Viime hetkillä tuli kuitenkin pari muutosta.

–Esimerkiksi yhtenä lajina piti olla pehmeiden pallojen nostaminen, mutta ne eivät koskaan saapuneet Yhdysvalloista. Niinpä nostimme hiekkasäkkejä.

–Ei se silti vaikuttanut. Painavia ne ovat niin pallot kuin säkitkin.

Laine päätti samalla neljän kilpailun kautensa Liperissä. MM-pronssin lisäksi palkintokaappiin tuli myös muun muassa SM-kultaa.

Nyt neljän lapsen isä lepuuttaa kroppaansa ja antaa aikaa perheelle.

Voimavalmennustakin antava Laine aloittaa harjoittelun noin kuukauden kuluttua, vaikka seuraavasta kilpailusta ja uran jatkosta ylipäätään ei ole vielä päätöstä.

–Treenamista en pysty lopettamaan, mutta katsotaan kilpailujen jatkamista myöhemmin.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio