Porilainen voimanostaja Fanny Lamminen räväytti uudet ME-lukemat

Joonas Salli
Porilainen voimanostaja Fanny Lamminen räväytti uudet ME-lukemat

Fanny Lammisella on nyt aihetta entistä leveämpään hymyyn.

Juhani LiuhalaPori

Porilainen voimanostaja Fanny Lamminen onnistui upeasti Minskissä järjestetyissä MM-kisoissa.

Vasta 15-vuotias Lamminen nappasi komeasti nuorten MM-hopeaa. Tuloksetkaan eivät olleet sieltä huonoimmasta päästä, sillä Lamminen paransi kyykyssä alle 18-vuotiaiden ME-tulosta 130 kiloon. Edellinen ennätys 126 kiloa oli sekin Lammisen nimissä. Penkissä hän paransi omaa ennätystään kaksi ja puoli kiloa lukemaan 72,5. Veto jäi lukemaan 130, mikä sekin sivusi hänen aiempaa ennätystä. Yhteistulos oli 332,5 kiloa.

–Meni tosi hyvin. Sain itsestäni irti tämän päivän maksimituloksen, joten ei voi olla muuta kuin tyytyväinen, Lamminen kiteytti.

Aivan yllättäen kova tulos ei tullut, vaan sitä osattiin ainakin varovaisesti odottaa jo etukäteen.

–Oli minulle todella tärkeää saada parannettua ennätystäni uusiin lukemiin. Siihen odotinkin pystyväni. Kultamitaliin ei ollut mahdollisuutta tällä kertaa, joten tämä otetaan ilolla vastaan, Lamminen totesi.

Kirkkaimpaan mitaliin jäi matkaa, sillä voittajaksi kruunattiin Naurusta kotoisin oleva Febrose Tsiode tuloksella 373 kiloa.

Entistä parempaa luvassa?

Minskissä myös naisten alle 52-kiloisten uuden Suomen ennätyksen tehnyt Lamminen uskoo, että lähiaikoina voi tulla entistäkin parempaa tulosta. Ainakin kyykyssä, missä hän on parhaimmillaan.

–Kyllä uskon, että viisi kiloa voin ainakin saada tulosta paremmaksi lähiaikoina. Katsotaan sitten tulevaisuudessa, minkälaisiin lukemiin voin parhaimmillani yltää, Lamminen näki.

Takaisin Suomeen Fanny ja hänen valmentajaisänsä Jari saapuvat maanantaina. Mitään suuria juhlia ei vielä sunnuntaina ollut tiedossa.

–Varmasti jotenkin pitää mitalia juhlia, mutta en osaa sanoa miten. Katsotaan tilannetta sitten Suomessa, jos jotain pientä juhlallisuutta keksitään.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio