Juha LuotolaPori

Musan Salaman toiminnanjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Petteri Lahti (sd.) valittiin torstai-iltana perustetun Porin seuraparlamentin ensimmäiseksi puheenjohtajaksi.

Seuraparlamentti on porilaisten seurojen valitsema ryhmä, jonka pääasiallinen tehtävä on tiivistää ja kehittää kaupungin ja urheiluseurojen välistä yhteistyötä. Myös ihmisten aktivoiminen liikkumiseen on avainroolissa.

Monissa kaupungeissa on jo toiminnassa vastaavanlainen parlamentti. Esimerkiksi Raumalla se on toiminut jo vuodesta 2010 lähtien.

Porin parlamentti sai perustamiseen vihreää valoa ja tukea kaupungilta.

–Meillä on kaksi isoa tavoitetta. Ne ovat seurojen välisen vuoropuhelun parantaminen sekä keskusteluyhteyden luominen seurakentän ja kaupungin välillä, Lahti näkee.

Joonas Salli
Petteri Lahti sai seuraväen luottamuksen.

Petteri Lahti sai seuraväen luottamuksen.

Usean eri urheiluseuran jäsenet kokoontuivat torstaina Satakunnan Kansan Kansantorille perustamaan seuraparlamenttia. Perustamiskokous sujui hyvässä hengessä ja kaikki olivat yhtä mieltä parlamentin tarpeellisuudesta.

Lahden valinta puheenjohtajaksi oli yksimielinen, mutta muista jäsenistä käytiin useampikin äänestys. Valituiksi tulivat Porin Uimaseuran Matti Luhtanen (yksilölaji), Fudoshinin Pia Salonen (kamppailulaji), Pöytätennis Porilaiset -83:n Matias Mattila (mailapelilaji), Liikuntaseura Porin Anette Isoviita (aikuisten harrasteliikunta), Noormarkun Nopsan Hermanni Haaparanta (maaseutuseura), Ässien Mikael Lehtinen (huippu-urheilu) ja Porin Taitoluistelun Sanna Salonen (päätoiminen työntekijä).

Parlamentin jäsenet saavat olla virassaan korkeintaan kaksi kaksivuotiskautta. Puolet parlamentin seuraedustajista on vuosittain erovuorossa.

Parlamentissa pyritään tasa-arvoon, sillä naisten ja miesten tasapaino halutaan säilyttää.

–Olen iloinen, että tällainen foorumi saatiin perustettua, Lahti iloitsee.

Valmisteleva seuratyöryhmä LiikU ja Porin sivistystoiminnan yksikkö olivat aloitteentekijöinä seuraparlamentin perustamisessa.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio