Jääkiekko

Paikallispelien nostalgiaa: Vellu ja Jalonen nuorina, Korppi laukoi maalin ja kävi kuumana – Takon torjuntakimara masensi raumalaiset

EERO LIESIMAA
Paikallispelien nostalgiaa: Vellu ja Jalonen nuorina, Korppi laukoi maalin ja kävi kuumana – Takon torjuntakimara masensi raumalaiset

Kari Takko (vas.) torjui usein luulot pois Lukolta. Myös Jari Levonen viihtyi paikallispeleissä, mutta tällä nostalgiavideolla hän ei päärooliin nouse.

Harri Laiho

Liigakauden kuudennen ja viimeisen Satakunnan paikallispelin kunniaksi muistellaan taas 1990-luvun kohtaamisia.

Tällä kertaa sukelletaan syyskuun loppuun vuonna 1995.

Ensimmäisenä nostalgiavideolla pääsevät ääneen Ässien päävalmentaja Veli-Pekka Ketola sekä Lukon nuori ja varsin tuntematon kakkosvalmentaja Jukka Jalonen.

Tällä kertaa on vuorossa vuoden 1994 ensimmäisinä päivinä pelattu Lukko–Ässät. Tässä kohtaamisessa Ässät vei ja Lukko vikisi – varsinkin päätöserässä.

Ensimmäistä kauttaan Ässien kapteenina toiminut Jari Korpisalo peräänkuulutti kurinalaisuutta. Itse pelissä Korppi oli oma itsensä: teki maalin ja kävi kuumana kuuden rangaistusminuutin edestä.

Ensimmäisenä ottelussa venyttää verkkoja Karri Kivi. Vauhdissa nähdään myös muun muassa Jaroslav Otevrel. Syyskuisen illan maalikarkelot päätti patapaidassa Pekka Virta.

Ottelun hahmo on kuitenkin 44 torjunnan Kari Takko.

–Kyllä tuo on maalivahti, ei sille mitään voi, manasi raumalaisselostaja.

Katso ottelun maalit ja Takon vire alla olevalta videolta:

 

Lukko–Ässät 2–5

Ottelu pelattu 28. syyskuuta 1995

11.02 0-1 Karri Kivi (Olli Kaski, Jokke Heinänen) yv

11.24 0-2 Jaroslav Otevrel (Tomas Kapusta, Olli Kaski) yv

13.16 1-2 Tommi Turunen (Jarno Miikkulainen, Harri Lönnberg) av

24.26 1-3 Jari Korpisalo (Jaroslav Otevrel, Harri Laurila)

43.10 2-3 Juha Riihijärvi (Mikko Peltola, Mikko Luovi)

50.28 2-4 Tomas Kapusta

58.12 2-5 Pekka Virta tm

Maalivahdit: Boris Rousson Lukko 14+7+1=22. Kari Takko Ässät 9+19+16=44

Tilastot: Patahistory


Lue myös nämä


Kommentit (4)

  • Nimetön

    NIMETÖN
    Paljon vauhdikkaampaa peliä kun nykyinen nysväys, Korppi on kunkku!

    Ei pidä paikkaansa, olen seurannut pelejä 60 luvulta saakka. Muistan senkin kun Saarela taklasi Korppia, joka vietiin paareilla pois kentältä, mutta nosti kuitenkin keskaria yleisölle. Korppi ei ollut muutoinkaan aivan joukkueen terävintä kärkeä, piti lähes samanlaista narinaa kuin Levonenkin.

  • Jakkara#4

    Eetterissä 89,4 sekä Japa, Kari ja Karri:)

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio