Jääkiekko

Otto Kivenmäki haluaa napata paikan Ässien tulosyksikössä: "Minusta ei välttämättä ole kauheasti hyötyä nelosketjun taklaavassa roolissa"

Tomi Vastamäki
Otto Kivenmäki haluaa napata paikan Ässien tulosyksikössä: "Minusta ei välttämättä ole kauheasti hyötyä nelosketjun taklaavassa roolissa"

Otto Kivenmäki sai Sportia vastaan mukavasti maalipaikkoja.

Juhani LiuhalaPori

Ässien valmennus kertoi Pitsiturnauksen jälkeen, että työmaata on edelleen todella paljon jäljellä.

Kauden ensimmäisen täysimittaisen harjoitusottelun jälkeen voi sanoa, ettei työmäärä ole ratkaisevasti pienentynyt. Vaasan Sport oli Porissa voitokas.

Ottelu päättyi 2–3 (1–0, 0–2, 1–1).

Illan paras asia Ässien kannalta oli ykkösketjun pelaaminen. Aleksi Rekonen vaikuttaa hyvältä hankinnalta, Jesperi Kotkaniemi oli paras joukkueen keskushyökkääjistä, ja Otto Kivenmäki on näillä näytöillä ottamassa paikkaansa edustusjoukkueen kokoonpanossa.

Positiivisessa asiassa on kuitenkin tumma kehys, sillä Kotkaniemi pelasi toistaiseksi viimeisen ottelunsa Porissa, kun hän siirtyy alle 20-vuotiaiden maajoukkueleirien jälkeen Montrealiin näyttämään osaamistaan. Hänen paluustaan kenelläkään ei ole varmuutta.

Ykkösketjun esiintymisen lisäksi Ässien tekemisessä oli positiivisia välähdyksiä, mutta tasapainoista pelaaminen ei ollut. Kokeneemmat pelaajat eivät vielä parhaimmillaan olleet.

Kivenmäki oli yksi näkyvimmistä patapaidoista perjantaina. Ensimmäisen kokonaisen ottelunsa Ässien edustusjoukkueessa pelannut laitahyökkääjä syötti komeasti Rekosen maalin, ja sai itse useamman hyvän maalipaikan. Onnistumista ei vielä maalin muodossa tullut, mutta paikoille hän pääsi.

–Minun olisi pitänyt tehdä parikin maalia, sen verran hyviä paikkoja Kotkaniemi ja Rekonen minulle jakoivat. Nyt niitä osumia ei tullut, mutta toivottavasti säästyivät runkosarjaan, Kivenmäki naurahti.

–Silti fiilikset ovat yleisesti ihan hyvät, koska yksi iso lapsuudenunelmani toteutui, kun pääsin Ässissä pelaamaan.

Taitotasoltaan Kivenmäki on jo nyt riittävä Liigaan. Millaisilla odotuksilla hän itse lähtee tulevaan kauteen?

–Totta kai haluan pelata edustusjoukkueen kanssa mahdollisimman paljon. Toivottavasti saisin napattua paikan tulosyksiköstä, koska siellä olen parhaimmillani, Kivenmäki näki

–Minusta ei välttämättä ole kauheasti hyötyä nelosketjun taklaavassa roolissa. Siihen hommaan joukkueessa on minua parempia pelaajia.

Detroit Red Wings varasi Kivenmäen kesällä seitsemännellä kierroksella numerolla 191. Se oli pelaajalle luonnollisesti positiivinen yllätys.

–Ei minulla ollut kauheita odotuksia varauksesta etukäteen. Pidin sitä mahdollisena, mutten missään nimessä varmana. Ei siitä ainakaan haittaa ole, että minut varattiin, Kivenmäki hymyili.

–Oikealla tiellä minä tällä hetkellä pelaajana olen. Koen, ettei pelipaikka Ässien edustusjoukkueessa ole ainakaan kauhean kaukana. Se on ilman muuta seuraava tavoite, jonka haluan urallani saavuttaa.

Vanhat tutut rankaisivat

06.16 Aleksi Rekonen (Otto Kivenmäki, Jesperi Kotkaniemi) 1-0

30.52 Robert Arrak 1-1

38.16 Valtteri Viljanen (Toni Kallela) 1-2

48.02 Jussi Makkonen (Rekonen, Kotkaniemi) 2-2 YV

52.53 Kallela (Antti Kalapudas) 2-3

Maalivahtien torjunnat: Henri Kiviaho 20, Sami Aittokallio 35.

Ässien kapteenina pelissä oli Matti Lamberg.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Liian heppoinen kaveri vielä liigaan tämä kivenmäki ,ehkä ens kaudella sitten ….

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio